FRANȚA, SUB TEROARE. Două persoane ucise într-o operațiune a poliției la Saint-Denis, inclusiv o femeie-kamikaze. Teroriștii plănuiau un nou ATAC ÎN PARIS

FRANȚA, SUB TEROARE. Două persoane ucise într-o operațiune a poliției la Saint-Denis, inclusiv o femeie-kamikaze. Teroriștii plănuiau un nou ATAC ÎN PARIS
Publicat: 18/11/2015, 15:49

UPDATE. Abdelhamid Abaaoud nu a fost găsit de forțele antiteroriste franceze, în apartamentul din Saint-Denis, aflându-se în centrul operațiunii desfășurate miercuri, soldate cu moartea a doi islamiști și cu reținerea a șapte persoane, informează site-ul publicației Le Figaro.

Abdelhamid Abaaoud, cel care ar fi plănuit atentatele teroriste din Paris de vineri seară, fiind căutat de autoritățile franceze, nu a fost găsit în urma intervenției din Saint-Denis de miercuri dimineață.

Înainte de finalizarea operațiunii polițiștii considerau că este „foarte posibil” ca Abdelhamid Abaaoud să fie baricadat în apartamentul încercuit de forțele franceze, întrucât nu figura printre persoanele arestate.

Procurorul din Paris, Francois Molins, a confirmat că „trei persoane care se aflau în apartament au fost reținute”. În plus, o femeie aflată în curs de identificare s-a detonat singură în timpul operațiunii autorităților franceze. Un alt doilea terorist mort a fost descoperit la finalul operațiunii. Alte două persoane au fost descoperite „ascunse în moloz”.

Două persoane în plus, pe lângă cele cinci anunțate anterior, au fost reținute”cel care a închiriat apartamentul și unul dintre apropiații acestuia”, a precizat procurorul.

„Operațiunea (de la Saint-Denis) s-a încheiat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Stéphane Le Foll.
„Datorită stării de urgență decretate au fost posibile reținerile din această noapte (noaptea de marți spre miercuri)”, a precizat Le Foll.

„Șapte persoane au fost reținute, două persoane au murit, dintre care o femeie care s-a detonat”, a confirmat informațiile anterioare Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, prezent la fața locului unde a avut loc operațiunea forțelor antiteroriste franceze în Saint-Denis.

„Țin să adresez sincerele mele salutări oamenilor participanți la raid, 110 în total, care au intervenit într-o manieră extrem de curajoasă, în condiții cu care nu s-au mai confruntat până acum”, a adăugat Cazeneuve.

„Vom continua, în zilele următoare, în cadrul anchetei, acțiunile împotriva teroriștilor”, a precizat ministrul francez de Interne.

Procurorul din Paris, Francois Molins, a confirmat că „trei persoane care se aflau în apartament au fost reținute”. În plus, o femeie aflată în curs de identificare s-a detonat singură în timpul operațiunii autorităților franceze. Un alt treilea terorist mort a fost descoperit la finalul operațiunii. Alte două persoane au fost descoperite „ascunse în moloz”.

Două persoane în plus, pe lângă cele cinci anunțate anterior, au fost reținute”cel care a închiriat apartamentul și unul dintre apropiații acestuia”, a precizat procurorul.

Le Foll a precizat că prim-ministrul Manuel Valls a prezentat proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență în Franța la trei luni.

UPDATE. „Forțele de ordine căutau teroriștii care pregăteau un atentat în viitor, potrivit informațiilor primite de SDAT (serviciile antiteroriste NDLR) și din străinătate”, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru agenția de presă Reuters.

„Este vorba de o nouă echipă care pregătea un atentat în cartierul La Defense”, a mai precizat aceeași sursă.

Surse apropiate anchetei au precizat că în centrul operațiunii forțelor antiteroriste franceze desfășurate miercuri dimineață în Saint-Denis se afla Abdelhamid Abaaoud, cel care ar fi plănuit atentatele teroriste din Paris de vinerea trecută, soldate cu moartea a 129 de persoane.

UPDATE. Presupusul organizator al atentatelor de vineri de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, nu figurează printre persoanele arestate miercuri la Saint-Denis, dar polițiștii consideră că este „foarte posibil” să fie baricadat în apartamentul încercuit de forțele franceze, relatează Le Figaro în ediția online.

Potrivit presei franceze, operațiunea de miercuri a forțelor speciale franceze Raid, la care participă și armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se știa că se afla în Siria.

Le Figaro scrie că Abaaoud nu figurează printre persoanele arestate în cadrul operațiunii de la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Polițiștii consideră însă că este „foarte posibil” ca acesta să fie baricadat în apartamentul încercuit de forțele de securitate.

Poliția franceză a informat pe Twitter că cinci polițiști au fost răniți ușor în cadrul operațiunii. Ulterior, postul de televiziune BFMTV a informat că un al șaselea membru al forțelor de ordine a fost rănit.

Pe de altă parte, un câine polițist al forțelor speciale Raid, numit Diesel, a fost ucis în operațiunea de la Saint-Denis, a informat poliția pe Twitter.

UPDATE.Operațiunea forțelor franceze continuă miercuri la Saint-Denis, un suspect fiind baricadat în continuare într-un apartament din oraș, în timp ce alte cinci persoane au fost arestate, relatează Le Figaro în ediția electronică.

Potrivit informațiilor obținute de cotidianul Le Figaro, un suspect este baricadat în continuare în apartamentul din Saint-Denis vizat de operațiunea forțelor franceze, în cadrul căreia au fost răniți polițiști.

Parchetul din Paris a precizat că în cadrul operațiunii au fost arestate cinci persoane, iar o femeie-kamikaze, baricadată în apartament, a murit după ce și-a detonat centura cu explozibili.

Potrivit Parchetului, trei bărbați au fost arestați în apartamentul luat cu asalt de forțele de ordine, în timp ce un bărbat și o femeie au fost arestați în imediata apropiere.

Operațiunea forțelor speciale franceze Raid, la care participă și armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a relatat anterior cotidianul Le Parisien.

Conform informațiilor obținute de Le Parisien, forțele de securitate căutau doi bărbați la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se știa că se afla în Siria. Deocamdată nu se știe dacă acesta se află printre persoanele ucise sau arestate.

În cadrul operațiunii declanșate de forțele speciale Raid miercuri dimineață au fost trase numeroase focuri de armă, locuitorii fiind avertizați să rămână în case.

Trei polițiști au fost răniți în cursul intervenției, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliției din Seine-Saint-Denis.

Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane ar fi fost baricadate în apartamentul vizat de asaltul forțelor de securitate.

Regia de transport public din Paris a informat că circulația metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite și Saint-Denis – Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulația tramvaielor pe liniile T1 și T8 a fost întreruptă.

Poliția a evacuat piața Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon și Chaumette au fost înconjurate de forțele de securitate.
Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anunțat la rândul său că școlile din centrul orașului vor rămâne închise „cel puțin pe parcursul dimineții”.
La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, omorând o persoană și rănind alte 30.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sângeroase comise vineri seara la Paris și Saint-Denis, soldate în total cu 129 de morți, este o figură din cadrul grupării Stat Islamic (SI) cunoscută justiției din Franța și Belgia.

Potrivit unei surse din Franța apropiate dosarului, acest bărbat în vârstă de 27 de ani de origine marocană s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa.

Poliția nu a găsit nicio bombă în cele două avioane Air France deviate în SUA și Canada

Autoritățile americane și canadiene nu au găsit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor două avioane Air France deviate în noaptea de marți spre miercuri către aeroporturi din SUA și Canada, în urma unor amenințări cu bombă, relatează Associated Press în pagina online.

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei amenințări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internațional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei amenințări cu bombă.

Pasagerii au fost debarcați din cele două avioane și conduși în aeroporturi.

Autoritățile americane au investigat și nu au descoperit nicio amenințare credibilă, potrivit unui comunicat difuzat de FBI.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat că FBI a interogat după aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate în aeronavă.

Poliția canadiană a anunțat la rândul său că anchetatorii nu au găsit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, după ce au verificat avionul și bagajele.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost îmbarcați din nou în avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unei purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al poliției canadiene, a declarat că la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferați la hoteluri peste noapte, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului internațional Stanfield din Halifax. „Air France va decide când va pleca” aeronava, a adăugat acesta.

Amenințările cu bombă vizând avioane cu destinația Paris intervin în urma atentatelor de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puțin 129 de morți, care au fost revendicate de gruparea teroristă Stat islamic.

Teroriști sinucigași s-au aruncat în aer, vineri seară, în fața arenei „Stade de France” din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, în centrul capitalei Franței. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan. Potrivit bilanțului încă provizoriu, cel puțin 132 de oameni au murit, iar peste 350 au fost răniți în atentatele comise în cursul nopții de 13 spre 14 noiembrie la Paris. În bilanț nu sunt incluși cei șapte sau opt teroriști morți în atentate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers