Țara europeană care va folosi Inteligenţa Artificială pentru a căuta piscine şi extinderi pe care proprietarii le-au ascuns de fisc

Țara europeană care va folosi Inteligenţa Artificială pentru a căuta piscine şi extinderi pe care proprietarii le-au ascuns de fisc
Sursă Foto: Pixabay - carcter ilustrativ
Publicat: 13/10/2021, 16:03
Actualizat: 13/10/2021, 16:07

Autorităţile fiscale din Franța intenționează să utilizeze, în curând, fotografii aeriene în procedurile de căutare a piscinelor şi extinderilor pe care proprietarii caselor le-au ascuns de fisc, transmite Agerpres.

Conform planurilor fiscului, evaluarea imaginilor din satelit urmează să fie utilizată de birourile de cadastru, imobiliar pentru o posibilă ajustare a valorii proprietăţilor imobiliare vizate.

Astfel, inspecţiile la faţa locului efectuate de inspectorii fiscali vor fi reduse la un nivel minim și, datorită implementării  Inteligenţei Artificiale la analizarea imaginilor prin satelit precum şi la trimiterea automată de scrisori către proprietarii imobilelor, necesarul de forţă de muncă umană va fi diminuat.

Postul francez de televiziune BFMTV a informat, miercuri, că evaluarea fotografiilor aeriene va fi testată, iniţial, în nouă departamente.

În primul test efectuat numai în departamentul Alpes-Maritimes, în doar câteva săptămâni au fost identificate aproximativ 3.000 de piscine care au fost ascunse de autorităţile fiscale.

De asemenea, odată cu modificarea legislaţiei anul trecut, autorităţile fiscale franceze au permisiunea de a analiza toate informaţiile pe care publicul larg le postează pe social media în căutarea evazioniştilor fiscali.

De asemenea, odată cu această decizie, se vor modifica şi anunţurile privind locurile de muncă vacante postate de autoritatea fiscală centrală. Pentru noul proiect, vor fi recrutaţi experţi în analiza datelor care sunt specializaţi în „filtrarea informaţiilor utile de pe urma analizei imaginilor”.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase