Gérard Depardieu oferă Rusiei reședința sa pariziană, evaluată la 50 de milioane de euro

Gérard Depardieu oferă Rusiei reședința sa pariziană, evaluată la 50 de milioane de euro
Publicat: 31/03/2013, 19:01
Actualizat: 01/08/2014, 19:08

Actorul francez Gérard Depardiu intenționează să ofere Rusiei una dintre reședințele sale de lux din Paris, evaluată la 50 de milioane de euro, informează tabloidul francez Closer.

După ce a scos la vânzare această proprietate în luna decembrie, Gérard Depardiu intenționează acum să o ofere Uniunii cineaștilor din Ferația Rusă.

Gérard Depardieu pare decis să părăsească definitiv Franța. După ce a obținut pașaportul rusesc, celebrul actor și-a cumpărat o proprietate în satul Néchin din Belgia, unde și-a înființat și o companie de producție cinematografică. Într-un interviu acordat unui post de televiziune belgian, Depardieu a spus: „Franța e tristă și cred că francezii s-au săturat de acest lucru”.

El a decis să își scoată la vânzare în decembrie 2012 luxoasa reședință pe care o deține la Paris. Acel imobil, situat în cartierul Saint Germain des Prés, are o suprafață de aproximativ 1.800 metri pătrați și este evaluată la 50 de milioane de euro.

Potrivit publicației Le Figaro, Gérard Depardiu intenționeze să ofere această proprietate Uniunii cineaștilor din Federația Rusă. Președinele Comisiei culturale din Duma Rusiei a declarat pentru agenția de presă rusă TASS că Depardieu a fost acela care s-a oferit să facă acest cadou generos. Potrivit presei moscovite, la originea acestui cadou inedit s-ar afla și recenta alegere a cineastului Nikita Mihalkov în funcția de director al Comitetului cineaștilor ruși. Celebrul regizor rus este un prieten apropiat al starului francez. Uniunea cineaștilor din Federația Rusă nu și-a prezentat deocamdată punctul de vedere oficial în legătură cu această donație.

Însărcinată cu vânzarea reședinței pariziene a lui Depardieu, agenția imobiliară Daniel Féau a precizat faptul că vila este în continuare prezentă în catalogul de oferte al acestei firme.

Gérard Depardieu a decis să plece din Franța în semn de protest față de creșterea impozitelor pentru cetățenii bogați. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunțat că decizia Consiliului Constituțional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaților „nu schimbă cu nimic” hotărârea sa de a se muta în Belgia și de a cere cetățenia rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză unde locuiesc emigranți bogați, a provocat polemici vehemente în Franța.

Recent, Gérard Depardieu și-a primit noul său pașaport rusesc în timpul unei întâlniri intens mediatizate cu președintele Vladimir Putin.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi pe plan internațional și are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”, însă în ultima vreme a ținut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinență urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoțitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul – care circula pe ruta Paris-Dublin – se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câștigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, și un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Amărâtul de el” Elena Merișoreanu îi ia apărarea...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire