Gafă: Un cunoscut post de televiziune din Rusia a confundat Noua Zeelandă cu Japonia

Gafă: Un cunoscut post de televiziune din Rusia a confundat Noua Zeelandă cu Japonia
Publicat: 24/08/2019, 16:38

Materialul video a fost realizat de filiala din SUA a televiziunii, iar pe harta prezentată de jurnaliști doar Australia a fost etichetată corect.

Este cel mai recent incident de acest tip care implică Noua Zeelandă și localizarea sa pe harta lumii. Acest stat este frecvent omis de pe hărți, fapt care a determinat-o pe premierul Jacinda Ardern să apară într-o campanie de protest specială în 2018.

„Echipa noastră matinală de jurnaliști americani a făcut o mică gafă”, a confirmat un reprezentant al Russia Today pentru site-ul neozeelandez Newshub. „Am corectat eroarea imediat ce am remarcat-o și am oferit echipei o nouă hartă a emisferei sudice pentru a ne asigura că nu vor mai repeta greșeala”, a mai spus acesta.

Materialul video, difuzat pe 15 august, a fost corectat între timp pentru versiunea online, fiind încă disponibil pe canalul de pe platforma YouTube a RT America. Materialul este acompaniat de textul „acest video este însoțit de o hartă corectată”.

Noua Zeelandă, care are 4,7 milioane de locuitori, este adesea omisă de pe hărți, motiv pentru care Ministerul Turismului a inițiat o campanie pentru a combate fenomenul. În filmulețele incluse în campanie, Ardern și actorul de comedie Rhys Darby vorbesc despre „o nouă mare conspirație: Noua Zeelandă dispare de pe hărți”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase