Gheare de pui, pe masa egiptenilor. De ce sunt sfătuiți aceștia să le consume

Gheare de pui, pe masa egiptenilor. De ce sunt sfătuiți aceștia să le consume
Foto: Shutterstock
Publicat: 19/03/2023, 16:44

Ghearele de pui ar trebui să fie la loc de ”cinste” pe masa egiptenilor. Autoritățile egiptene au sugerat populației să gătiească picioare de pui – o parte a păsării bogată în proteine, rezervată de obicei ca hrană pentru câini și pisici.

Motivul pentru care autoritățile recomandă astfel de lucruri este faptul că Egiptul se confruntă cu o criză economică din ce în ce mai gravă, o situație atât de acută încât populația sa se luptă să găseasă surse decente de hrană, scrie BBC.

Însă, recomandarea a stârnit furie și a intensificat criticile la adresa guvernului de la Cairo.

Egiptul are o inflație care a depășit 30% în luna martie. Articole care erau anterior produse de bază, cum ar fi uleiul de gătit și brânza, au devenit obiecte de lux inaccesibile. Prețul unor produse s-a dublat sau triplat în câteva luni.

”Mănânc carne o dată pe lună, sau nu o cumpăr deloc. Cumpăr pui o dată pe săptămână“, spune Wedad, mamă a trei copii, în vârstă de 60 de ani, în timp ce își croiește drum printre tarabe. În zilele noastre, chiar și un ou se vinde cu 5 LE (0,16 dolari americani)”. 

Unul dintre motivele pentru care Egiptul se află în aceasta situație grea este faptul că se bazează foarte mult pe alimentele importate mai degrabă decât pe agricultura internă, pentru a-și hrăni populația uriașă de peste 100 de milioane de oameni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase