Gândul
  • Publicat:
Internațional

Guvernul de la Madrid, măsură dură împotriva lui Placido Domingo, după ce tenorul a recunoscut agresiunile sexuale

Guvernul de la Madrid, măsură dură împotriva lui Placido Domingo, după ce tenorul a recunoscut agresiunile sexuale

Ministerul Culturii din Spania a anunţat, miercuri, că Placido Domingo a fost exclus din spectacolele programate în luna mai la Teatrul Zarzuela din Madrid, după ce tenorul a recunoscut acuzaţiile de hărţuire sexuală.

Într-o declaraţie transmisă presei, Ministerul Culturii din Spania a explicat faptul că decizia de a renunţa la participarea tenorului, care a recunoscut acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate la adresa sa de mai multe femei, a fost luată în semn de solidaritate cu persoanele afectate.

Teatrul Zarzuela va susţine spectacolele programate, dar fără participarea lui Placido Domingo. Iniţial, reprezentaţiile ar fi celebrat împlinirea a 50 de ani de la prima apariţie a cântăreţului la Madrid.

Placido Domingo, momentul adevărului

Placido Domingo a declarat într-un comunicat publicat marţi că „îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile sale”, după ce o anchetă independentă desfăşurată la solicitarea American Guild of Musical Artists l-a găsit vinovat de hărţuire sexuală.

„Respect faptul că aceste femei au putut, în cele din urmă, să vorbească despre acest lucru şi vreau ca ele să ştie că îmi pare sincer rău pentru rănile pe care le-am provocat. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acţiunile mele”, a spus tenorul în vârstă de 79 de ani, potrivit USA Today.

Placido Domingo, penalizat și în SUA

Agenţia de presă Associated Press a scris în lunile august şi septembrie 2019 că a vorbit cu peste 20 de femei, cele mai multe afirmând că Domingo a încercat să le determine să întreţină relaţii sexuale cu el şi uneori le-a pedepsit pe linie profesională dacă l-au refuzat.

Operele din SUA au anulat viitoarele reprezentaţii ale lui Domingo, după aceste acuzaţii. La începutul lunii octombrie 2019, tenorul a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles pe care o deţinea din 2003.

Inchide