Imagini INTERZISE din Wuhan: Cadavrele zac pe jos în spitale supraaglomerate/ Oamenii, tratați pe ciment, în stradă/ Medicii plâng disperați la liniile telefonice speciale

Imagini INTERZISE din Wuhan: Cadavrele zac pe jos în spitale supraaglomerate/  Oamenii, tratați pe ciment, în stradă/ Medicii plâng disperați la liniile telefonice speciale
Publicat: 26/01/2020, 14:38

Un expert britanic în transmiterea și dinamica evolutivă a bolilor infecțioase a publicat o lucrare cu patru colegi, în care estimează parametrii de transmitere pentru coronavirusul din Wuhan, iar cifrele arată îngrozitor.

Dr. Jonathan Read estimează că doar 5,1% din infecțiile din Wuhan sunt identificate și că o explozie a numărului de cazuri este la mai puțin de două săptămâni distanță.

Până la 4 februarie, scrie el „modelul nostru prezice că numărul persoanelor infectate din Wuhan va fi mai mare de 250.000 (interval de predicție, 164.602 până la 351.396)”, transmite forexlive.com.

Estimp, pe Twitter, oamenii publică filmări cumplite cu bolnavi care zac pe stradă și echipe de medici care aleargă de la caz la caz, cadavre în spitalele supraaglomerate, medici care cedează nervos la liniile speciale telefonice și plâng pentru că nu mai fac față situației. Chiar și pe contul de Twitter al Forțelor Aeriene ale SUA este postată o înregistrare cu unul dintre medicii care transmit, din orașul fără speranță, că nu mai pot ține piept numărului de bolnavi.

Un video cu o asistentă care sparge tăcerea și anunță că virusul a ajuns deja la a doua mutație, ceea ce înseamnă între 10 și 14 alți oameni infectați la fiecare persoană care a contactat virusul, a făcut deja aproape 3 milioane de vizualizări la mai puțin de 24 de ore de la postare. Asistenta insistă, și îi roagă pe toți cei aflați în proximitatea unor cazuri suspecte să nu iasă în stradă, să nu mănânce la restaurant și să se baricadeze în case.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase