• Publicat:
Internațional

Imaginile cu acest român din Marea Britanie au scandalizat întreaga țară. „Aceasta este una din cele mai josnice fapte”

Imaginile cu acest român din Marea Britanie au scandalizat întreaga țară. „Aceasta este una din cele mai josnice fapte”
Mai multe detalii pe gândul.info

În data de 24 octombrie, doi hoți au urmărit-o pe victima de 87 de ani, in timp ce își împingea căruciorul de cumpărături într-un supermarket Aldi din Oswestry, Srhopshire, scrie Daily Mail.

Imaginile video surprinse de camerele de supraveghere arată cum cei doi bărbați i-au distras atenția femeii în vârstă și i-au furat poșeta. Cătălin-Mihai Verea, un român în vârstă de 44 de ani, a fost arestat și acuzat de furt, după o mobilizare națională pentru prinderea hoților.

Unul dintre bărbați i-a arătat bătrânei niște produse de pe rafturi, în timp ce complicele său i-a sustras portofelul în care se aflau 75 lire sterline.

Miercuri, Verea a recunoscut furtul în fața magistraților Curții din Telford, dar a fost scutit de închisoare.

Totuși, românul, care locuiește în Smethwick, West Midlands, va trebui să plătească o compensație de 192,50 lire sterline, alte costuri judecătorești de 185 lire sterline, precum și o amendă de 85 lire sterline.

„Este una din cele mai josnice fapte. Singurul lucru bun a fost că victima s-a dovedit a fi puternică și nu s-a lăsat copleșită emoțional de cele întâmplate”, a declarat Margaret Linington-Payne, președintele Curții.

Procurorul Abigail Hall a precizat că Verea a urmărit-o pe victimă prin tot magazinul. Ea nu a știut că a fost jefuită până când nu a ajuns la casa de marcat, pentru a achita bunurile cumpărate.

Verea a luat banii din portofel și apoi l-a aruncat într-un tomberon. „Nu m-au rănit și nu am știut nimic până la casa de marcat. Mi-au luat banii din poșetă. De asemenea, am fost nevoită să plătesc 48 de lire sterline pe săptămână pentru a călători cu autobuzul, deoarece aveam abonamentul în portofel”, a spus bătrâna.

Lisa Morris-Jones, avocatul apărării, a spus că românul regretă fapta. Ea a precizat că bărbatul a venit în Oswestry pentru a munci în domeniul curățeniei, dar a fost îșelat.

„Acceptă responsabilitatea pentru acțiunile sale și a pledat vinovat. A cooperat cu poliția”, a mai spus avocata românului.

La o lună de la anunțul poliției cu privire la furtul respectiv, o pagina de crowdfunding a strâns 470 donații pentru victima pensionară, care au însumat aproape 5.000 lire sterline.

Inchide