În Olanda au fost descoperite două milioane de parole piratate

În Olanda au fost descoperite două milioane de parole piratate
Publicat: 06/12/2013, 10:26
Actualizat: 29/07/2014, 19:04

Aproape două milioane de parole piratate au fost localizate pe un server din Olanda, a avertizat joi o companie americană specializată în securitate informatică, notează AFP, citat de Agerpres.

Aceste parole, pentru conturi de Facebook, Google sau Yahoo!, erau considerate ca „slabe”, unele dintre ele având mai puțin de patru caractere. Numai 5% dintre acestea erau compuse din opt caractere sau mai mult.

„Din nefericire, acolo erau mai multe parole foarte proaste decât excelente”, a subliniat compania Trustwave pe blogul său. Conturile piratate erau conectate cu un program de virusare — botnet—, numit „Pony”, care le-a permis piraților să acceseze de la distanță calculatoarele în cauză.

Calculatoarele vizate se aflau în peste 100 de țări.

Infractorii cibernetici pot, de asemenea, să fure parole atunci când utilizatorii își consultă e-mailurile sau contul de Facebook de pe un calculator public, subliniază Serge Malenkovich, din cadrul companiei de securitate informatică Kaspersky.

„Este un lucru foarte neplăcut, însă problema se poate înrăutăți dacă aveți obiceiul să folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi online”, a atras el atenția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase