Încă aproape 60 de români dintr-un land german, confirmați cu COVID-19. Mulți erau parte a unei comunități religioase

Redactor:
Madalina Prundea
Încă aproape 60 de români dintr-un land german, confirmați cu COVID-19. Mulți erau parte a unei comunități religioase
Germania a inclus șapte județe din România în lista „zonelor de risc”, în contextul infectărilor cu Covid-19

Numărul românilor confirmați cu noul coronavirus este în creștere în Germania, după ce alți peste 300 de conaționali au fost testați de autoritățile germane în două districte ale landului Baden-Württemberg – Enz, unde se află abatorul unde sute de români s-au infectat, și Rhein-Neckar.

Ministerul Afacerilor Externe anunțat, sâmbătă, că precizează că autoritățile germane au notificat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a 58 de cetățeni români din districtele Enz și Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg.

„Potrivit datelor comunicate de către autoritățile germane, aproximativ 200 de cetățeni români, membri ai unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testați pentru infecția cu COVID-19. În urma testării, 20 de cetățeni români au fost depistați pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme ușoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă”, a transmis MAE.

În apropierea localității Pforzheim se află abatorul Müller Fleisch unde s-au infectat sute de români și cel puțin unul și-a pierdut viața.

În plus, în cursul zilei de 30 iulie, autoritățile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecția cu COVID-19 a 103 cetățeni români din cadrul unei alte comunități românești din districtul Rhein-Neckar. Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile germane reprezentanților Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii și au fost plasate în izolare, respectiv carantină, a precizat MAE.

Potrivit informării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, 2.558 de cetățeni români s-au infectat cu noul coronavirus în Germania, dintre care 14 au decedat.

În Germania erau confimate, vineri, 207.828 de cazuri de infecție cu COVID-19 și fuseseră înregistrate 9.134 de decese.

Date de contact pentru asistență consulară

Consulatul General al României la Stuttgart continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19, a transmis MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Stuttgart: 0049 0 711.664.86.11, 0049 0 711.664.86.12, 00490711.664.86.13, 0049 0 711.664.86.14 și 0049 0 711.664.86.15, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 0 1716813450.

 

 

×

Urmăriți Gândul LIVEAu apărut imagini noi, cutremurătoare, de la incidentul din localitatea Văcărești, de lângâ Târgoviște, acolo unde doi polițiști au fost tăiați cu coasa de doi frați scandalagii. Pe imagini se vede cum unul dintre polițiști este rănit la antebrațul stâng, iar celălalt este bandajat și primește îngrijiri până la sosirea ambulanței. Colegii lor, care au sosit, au fost sfătuiți de localnici să nu intervină și să cheme mascații. https://bit.ly/30B3uzr Printre invitații Emmei Zeicescu de astăzi se numără Marius Chirca- Asociația Kola Kariola, Răzvan Pascu, consultant turism și Cristian Barbu, vicepreședinte ALDE Bucuresti.

Publicată de Gandul pe Marţi, 11 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide