COVID-19. Alți zece muncitori români s-au infectat la un abator din Germania

COVID-19. Alți zece muncitori români s-au infectat la un abator din Germania
Sursa foto: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 10/06/2020, 00:33
Actualizat: 10/06/2020, 00:38

La a treia rundă de testare a angajaților companiei de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Württemberg au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români, anunță MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Stuttgart au continuat demersurile atât pe lângă autoritățile germane, cât și pe lângă angajatorii cetățenilor români, pentru a obține informații suplimentare referitoare la starea acestora de sănătate, precum și la evoluțiile recente privind numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testați negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include și cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină.

MAE precizează că o echipă formată din reprezentanți ai autorităților de sănătate publică, sanitar-veterinare și pentru protecția consumatorului de la nivel de land și local, însoțiți de experți ai autorităților locale și districtuale, au inspectat spațiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica și evalua modul de aplicare și eficiența noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români angajați ai companiei în cauză.

Un român care lucra într-un abator din Germania a murit. Mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus

În context, MAE reamintește că a fost notificat la data de 20 mai, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul acestei companii.

Potrivit informațiilor comunicate de către angajator și de autoritățile sanitare locale, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 în ambele etape ale testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, inclusiv la testarea efectuată ulterior constatării decesului. MAE precizează că angajatorul a efectuat demersurile necesare pentru repatrierea trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, menține activ legătura cu autoritățile locale și cu compania angajatoare în vederea asigurării respectării drepturilor cetățenilor români și a asigurării condițiilor necesare, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19.

Patronul abatorului din Germania unde s-au îmbolnăvit 200 de angajaţi români: „Sunt un popor sociabil, le place să sărbătorească împreună“

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus, dintr-un total de 300 de persoane depistate pozitiv, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România, la începutul lunii mai. într-un comunicat de presă transmis

Patronul companiei pune infectarea pe seama faptului că românii sunt ”un popor sociabil”, iar oamenilor ”le place să sărbătorească împreună”.

„Poate totul a fost doar pentru că românii sunt un popor sociabil. Ei provin dintr-o zonă culturală, unde oamenilor le place să sărbătorească împreună. Cel puțin așa explică Ștefan Müller, directorul Müller Fleisch de lângă Pforzheim, numărul record de infectări în rândul angajaților săi”, arată Spiegel, citat de sursa mai sus meționată.

Jurnaliștii germani de la Spiegel, citați de ziarulromânesc.de, vorbesc despre un „model de afaceri cu o armată de muncitori ieftini din Europa de Est”, care ar putea să pice după scandalul sutelor de angajați infectați în timp ce munceau pentru afaceriștii germani.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde a fugit Pescobar Paul Nicolau după ce Taverna Racilor a fost închisă de inspectorii...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
Fosta soție a lui Dumitru Buzatu: Averea e legală, nu am argument să spun că...
Cum fac amor indiencele: fetele își pierd virginitatea la...
Momentul în care Dumitru Buzatu e prins cu portbagajul plin de bani: imaginile flagrantului. "Aranjați...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Cine deţine, de fapt, farmaciile Dona din România? Puţini ştiau asta, deşi le 'calcă' aproape...
REGULA de AUR urmată de toți BOGAȚII lumii: „Niciodată, DAR niciodată să nu te...
Ion Iliescu a murit? Anunțul care a uluit România: Am primit o informație...
Blestemul câștigurilor ușoare. Soarta nemiloasă a unui milionar la Loto
Un bărbat a descoperit în noua lui casă o piatră bizară, pe care a folosit-o...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...