COVID-19. Alți zece muncitori români s-au infectat la un abator din Germania

COVID-19. Alți zece muncitori români s-au infectat la un abator din Germania
Sursa foto: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 10/06/2020, 00:33
Actualizat: 10/06/2020, 00:38

La a treia rundă de testare a angajaților companiei de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Württemberg au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români, anunță MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Stuttgart au continuat demersurile atât pe lângă autoritățile germane, cât și pe lângă angajatorii cetățenilor români, pentru a obține informații suplimentare referitoare la starea acestora de sănătate, precum și la evoluțiile recente privind numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testați negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include și cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină.

MAE precizează că o echipă formată din reprezentanți ai autorităților de sănătate publică, sanitar-veterinare și pentru protecția consumatorului de la nivel de land și local, însoțiți de experți ai autorităților locale și districtuale, au inspectat spațiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica și evalua modul de aplicare și eficiența noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români angajați ai companiei în cauză.

Un român care lucra într-un abator din Germania a murit. Mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus

În context, MAE reamintește că a fost notificat la data de 20 mai, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul acestei companii.

Potrivit informațiilor comunicate de către angajator și de autoritățile sanitare locale, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 în ambele etape ale testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, inclusiv la testarea efectuată ulterior constatării decesului. MAE precizează că angajatorul a efectuat demersurile necesare pentru repatrierea trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, menține activ legătura cu autoritățile locale și cu compania angajatoare în vederea asigurării respectării drepturilor cetățenilor români și a asigurării condițiilor necesare, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19.

Patronul abatorului din Germania unde s-au îmbolnăvit 200 de angajaţi români: „Sunt un popor sociabil, le place să sărbătorească împreună“

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus, dintr-un total de 300 de persoane depistate pozitiv, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România, la începutul lunii mai. într-un comunicat de presă transmis

Patronul companiei pune infectarea pe seama faptului că românii sunt ”un popor sociabil”, iar oamenilor ”le place să sărbătorească împreună”.

„Poate totul a fost doar pentru că românii sunt un popor sociabil. Ei provin dintr-o zonă culturală, unde oamenilor le place să sărbătorească împreună. Cel puțin așa explică Ștefan Müller, directorul Müller Fleisch de lângă Pforzheim, numărul record de infectări în rândul angajaților săi”, arată Spiegel, citat de sursa mai sus meționată.

Jurnaliștii germani de la Spiegel, citați de ziarulromânesc.de, vorbesc despre un „model de afaceri cu o armată de muncitori ieftini din Europa de Est”, care ar putea să pice după scandalul sutelor de angajați infectați în timp ce munceau pentru afaceriștii germani.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Albinele au abilități impresionante! Ce au descoperit cercetătorii?