Încă un colonel rus a fost ucis de armata ucraineană. Aleksey Sharov a murit lângă Mariupol

Încă un colonel rus a fost ucis de armata ucraineană. Aleksey Sharov a murit lângă Mariupol
Aleksey Sharov / Sursa foto: Twitter/LionTellSecrets
Publicat: 22/04/2022, 19:23

Armata ucraineană l-a eliminat la Mariupol pe comandantul brigăzii 810 maritime a armatei ruse, Aleksey Sharov.

Brigadă este staționată în Crimeea. Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Cartierului General Operațional al RMA Odesa, a anunțat uciderea comandantului acesteia.

O brigadă de pușcași marini trebuia să asalteze Odesa, dar rușii au fost transferați la Mariupol și Mykolaiv, unde au fost distruși de armata ucraineană.

În noiembrie anul trecut, Sharov a rostit următoarele cuvinte: „Unde suntem, există victoria!”, care, de fapt, a devenit motto-ul în timpul războiului din Ucraina, potrivit Novostivl.

Generalul rus Mizintsev, ”Măcelarul din Mariupol”: ”Pauza umanitară va începe atunci când forțele ucrainene vor ridica steagurile albe la Azovstal”

Generalul rus Mikhail Mizintsev – supranumit ”Măcelarul din Mariupol” – a declarat că orice ”pauză umanitară” la combinatul siderurgic Azovstal va avea loc atunci când soldații ucraineni care încă opun rezistență vor ridica ”steagurile albe”.

Șeful Centrului de Management al Apărării Naționale din Rusia a specificat că steagurile albe trebuie ridicate pe întregul perimetru sau pe drumurile car fac legătura între Azovstal și alte zone din jurul Mariupolului.

”Pauza umanitară va începe când forțele ucrainene vor ridica steaguri albe de-a lungul întregului perimetru sau pe anumite rute care duc din Azovstal”, a declarat Mikhail Mizintsev, cel care a comandat forțele ruse în timpul asediului Mariupolului, în timpul căruia au avut loc mai multe atacuri asupra civililor, inclusiv atacuri aeriene asupra teatrului și spitalului orașului, ambele bombardamente fiind considerate, pe scară largă, drept ”crime de război”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase