Incendiile devastatoare din Siberia sunt vizibile din spațiu. Milioane de hectare sunt afectate – FOTO

Publicat: 09/08/2019, 20:04

Incendiile de vegetație din Siberia și fumul degajat sunt vizibile din spațiu, conform imaginilor obținute prin sateliți difuzate de NASA, în condițiile în care suprafața afectată este cuprinsă, conform diverselor surse, între 2,5 milioane și 4,3 milioane de hectare.

Imagini difuzate de NASA arată zeci de incendii active și coloane de fum, informează postul Euronews. Agenția Forestieră rusă a transmis că incendiile active afectează 2,5 milioane de hectare în Siberia, în timp ce filiala rusă a organizației Greenpeace susține că suprafața afectată are 4,3 milioane de hectare.

În regiunea Krasnoiarsk, suprafața afectată de incendii este de 963.000 de hectare, conform agenției de presă Tass. „Potrivit ultimelor informații, 118 de incendii de vegetație ard pe o suprafață de 963.000 de hectare” în regiunea Krasnoiarsk, se menționează într-un comunicat emis de Departamentul de Pompieri din regiune.

Președintele Vladimir Putin a mobilizat armata pentru operațiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Siberia.

Organizația Meteorologică Mondială (WMO) a transmis, conform celor mai recente studii, că incendiile din Siberia au emis în atmosferă un volum imens de dioxid de carbon. „Începând din iunie, am observat un nivel fără precedent al incendiilor de vegetație în regiunea arctică. Doar în iunie, incendiile au emis 50 de megatone de dioxid de carbon în atmosferă, echivalentul emisiilor anuale ale Suediei”, declara recent Clare Nullis, un purtător de cuvânt al Organizației Meteorologice Mondiale.

Autoritățile ruse susțin că o parte din incendiile de vegetație din Siberia au fost declanșare intenționat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase