Incendiu puternic la bordul unei nave de asalt americane! VIDEO terifiant! USS Bonhomme Richard arde ca o torță

Incendiu puternic la bordul unei nave de asalt americane! VIDEO terifiant! USS Bonhomme Richard arde ca o torță
Incendiu puternic la bordul unei nave de asalt americane! VIDEO terifiant! USS USS Bonhomme Richard arde ca o torță / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 13/07/2020, 08:51
Actualizat: 13/07/2020, 15:54

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, 12 iulie, la bordul unei nave de asalt americane. Este vorba despre vasul amfibie USS Bonhomme Richard, care a ars ca o torță în baza navală militară din San Diego, acolo unde se afla andocat pentru operațiuni de întreținere.

Prima dată, relatează mass-media de peste Ocean, s-a auzit o explozie puternică, urmată de un incendiu uriaș. La momentul producerii deflagrației erau 160 de marinari la bordul navei. Statul major al forțelor navale americane a raportat că 21 de persoane au fost rănite (17 marinari şi patru civili), fiind transportate la spital. De asemenea, mai mulţi pompieri au suferit arsuri şi au inhalat fum.

Eroare umană, zic specialiștii

Din primele cercetări rezultă că, cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de o eroare umană și are legătură cu nerespectarea procedurilor de securitate în timpul lucrărilor de întreținere a navei, la debarcader.

Cert e că, după șapte ore, focul încă ardea, iar flăcările se puteau zări din orice colț al orașului San Diego, scrie Forbes. Din imaginile difuzate de televiziunele americane am putut observa zeci de bărci de pompieri luptând împotriva focului cu tunurile de apă.

Colin Stowell, șeful pompierilor din San Diego, a declarat pentru CNN că incendiul ar putea continua zile întregi, iar nava va arde „până la linia de plutire”.

USS Bonhomme Richard este una dintre cele 10 nave amfibie de asalt destinate să facă parte din flota trimisă să descurajeze acțiunile ostile ale Chinei în Pacific. Pierderea unui asemenea vas reprezintă, cu siguranță, o lovitură pentru US Navy.