Incendiul, Prima doamnă și pisica. Cum evoluează povestea unei întâmplări a familiei Biden, de la eveniment la eveniment

Incendiul, Prima doamnă și pisica. Cum evoluează povestea unei întâmplări a familiei Biden, de la eveniment la eveniment
Publicat: 22/08/2023, 13:19
Actualizat: 22/08/2023, 13:24

Președintele american folosește, deseori, povești de viață în discursurile sale. Însă, una este preferata sa. Un fulger i-a lovit casa, care aproape a ars, în timp ce soția sa era înauntru.  Se întâmpla acum 20 de ani, dar rămâne vie în comunicarea publică a lui Joe Biden.

La 13 zile după incendiile din Maui, președintele american și Prima Doamenă au fost în Hawaii, au vizitat ruinele carbonizate ale orașului Lahaina și s-au întâlnit cu salvatorii.

114 persoane au murit și 850 de persoane sunt încă dispărute. Guvernatorul Hawaii a spus că multe dintre victime ar putea fi copii, transmite BBC.

„Toată țara este cu voi”, le-a spus Joe Biden oamenilor într-o adresare de 10 minute, în mijlocul dărâmăturilor.

Din discurs, nu a lipsit povestea despre pierderea casei sale în urma unui incendiu. „Nu vreau să compar dificultățile, dar, Jill și cu mine înțelegem ce înseamnă să pierzi o casă”, le-a mărturisit președintele rezidenților, amintind un incendiu petrecut la locuința sa din Delaware, în 2004.

Și nu este prima dată când americanii au auzit povestea cu casa din Delaware arsă. Legendarul incendiu al bucătăriei sale pare să evolueze cu fiecare povestire. 

Cu ani în urmă, acum 15 ani, am fost la Washington, la o întâlnire cu presa, a început Biden povestirea, în Maui. Era o duminică însorită, descrie președintele american atmosfera. Fulgerul a lovit acasă, pe un mic lac care este în afara casei noastre, nu un lac, un iaz mare.

Pentru a scurta povestea, aproape că mi-am pierdut soția, Corvette-ul meu 67 și pisica, a concluzionat Biden.


Pe 11 octombrie 2022, o altă variantă a acestei narațiuni spune că au fost câțiva pompieri „aproape pierduți”. S-a întâmplat la Summit-ul de la Casa Albă pentru prevenirea și controlul incendiilor.

Tot anul trecut, dar în luna ianuarie, Joe Biden a înfrumusețat încă o dată povestea despre felul în care un fulger a provocat un incendiu în casa lui în urmă cu aproape două decenii.

De data aceasta, era în Colorado, unde inspecta pagubele cauzate de un incendiu rar de iarnă în suburbiile Denver, care a distrus peste 1.000 de clădiri.

Jill și cu mine nu am trecut prin ceea ce ați trecut voi, dar fulgerul ne-a lovit casa și aproape ne-am pierdut casa, a spus Biden.

Republicanii i-au răspuns lui Biden pe Twitter. „Este o minciună”, a transmis Comitetului Național Republican într-un tweet, citat de  Washington Examiner


Mergem mai departe, în timp, și ajungem în noiembrie 2021. 

Președintele Biden este din nou acuzat în presa americană că și-a exagerat trecutul. Biden a povestit, cu această nouă ocazie, că locuința din Delaware „a ars cândva cu prima doamnă înăuntru”.

 Știu că, după ce a ars o casă cu soția mea în ea, a ieșit în siguranță, cu voia lui Dumnezeu, că, dacă ar arde o parte semnificativă din ea, pot spune: 10 minute fac o mare diferență, a afirmat Joe Biden, potrivit New York Post.

O altă referire la incendiul din bucătărie apare în 2013, atunci când Biden a mulțumit pompierilor care „i-au scos soția” din incendiul declanșat de fulger, conform Politico.

Republicanii, însă, au taxat frecvent povestea președintelui american, catalogând-o drept o minciună. Jurnalistul publicației The Washington Post, Glenn Kessler, a publicat pe contul său de Twitter relatarea AP, din 2004, despre incendiul pomenit de Joe Biden.

La momentul incendiului din 2004, oficialii pompierilor au declarat pentru Associated Press că fulgerul a provocat doar un mic incendiu care a fost limitat în bucătărie.

Nimeni nu a fost rănit în incendiul de duminică, care a început pe fondul unei furtuni care a provocat inundații grave în Pennsylvania și a întrerupt curentul la sute de case și afaceri din Delaware, scria AP, la acel moment.

„Din fericire, am ajuns destul de devreme”, a declarat George Lamborn, șeful companiei de pompieri din Cranston Heights, serviciului de televiziune, menționând că nu au fost răniți în urma incendiului, citat de FIREHOUSE.

Sursa foto: twitter.com/POTUS

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?