INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. Un ofițer în rezervă susține că armata americană a mințit că e vorba de „un balon meteorologic” și nu de un OZN prăbușit

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. Un ofițer în rezervă susține că armata americană a mințit că e vorba de un balon meteorologic și nu de un OZN prăbușit
Publicat: 08/07/2013, 10:56
Actualizat: 29/07/2014, 19:03

Controversa legată de INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL durează de 66 de ani și nu dă semne că ar putea ajunge la un sfârșit, scrie Huffington Post.

Un lucru este clar: pe 8 iulie 1947, cotidianul Roswell Daily Record titra, pe prima pagină, că o farfurie zburătoare ar fi fost capturată de forțele aeriene americane.

Forțele aeriene ale SUA au dat publicității, în aceeași zi, un comunicat în care se spunea că o farfurie zburătoare a fost „capturată”, dar și fotografii cu soldați care examinau mai multe obiecte metalice, ce păreau a fi bucăți rupte în urma prăbușirii unui obiect zburător.

Aici începe controversa. Într-o conferință de presă din aceeași zi, șeful de atunci al Forțelor aeriene, Roger Ramey, a retractat practic toată povestea, spunând că resturile metalice erau, de fapt, rămășițe ale unui balon meteorologic prăbușit.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL.„Generalul a fost obligat să mintă, soția lui știa mai multe”

Speculațiile cu privire la ce s-a întâmplat cu adevărat laINCIDENTUL OZN DE LA ROSWELLnu au încetat nici până astăzi. George Filer, un ofițer în rezervă al forțelor aeriene americane, a declarat într-un interviu pentru Huffington Post că, din punctul său de vedere, generalul Ramey a fost obligat să mintă în legătură cu incidentul Roswell.

În plus, Filer a mai spus că soția generalului i-a mărturisit că lui Ramey îi este „jenă să mintă despre un balon meteorologic”. Cu alte cuvinte, soția lui Ramey știa că s-a petrecut ceva mai serios la Roswell. Huffington Post scrie că declarația lui Filer este „o veste șocantă chiar și pentru pasionații de OZN-uri”.

Iată un discurs al lui Filer, despreINCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL

Filer, care pe parcursul carierei sale de 20 de ani și-a informat cu regularitate superiorii despre breșele din securitatea SUA, declară: „În opinia mea, președintele Truman a fost la Roswell și a decis că totul trebuie ținut secret. Cred asta pentru că am vorbit cu doamna Ramey. Nu mi-a spus niciodată ceva legat de extratereștri, dar mi-a spus că soțul ei (n.r. generalul care a făcut anunțul) este stânjenit și foarte supărat din cauză că trebuie să mintă despre un balon meteorologic”.

În plus, Filer spune că Ramey a devenit foarte bun prieten cu președintele Truman. „Întrebarea mea e cum devine un general cu o singură stea (n.r. de rang mic) prieten cu președintele Statelor Unite?”, încheie Filer.

Scenariu SF despre INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL: Stalin a trimis în SUA copii mutilați ca să-i sperie pe americani

Deși pentru multă lume dezvăluirile ofițerului în rezervă despreINCIDENTUL OZN DE LA ROSWELLar putea părea șocante, acestea nu îl surprind pe fizicianul nuclear Staton Friedman. El este prima persoană fără vreo funcție de conducere care a investigat incidentul de la Roswell și spune că sunt „dovezi copleșitoare” că extratereștrii ne-au vizitat atunci.

Atât Filer, cât și Friedman – militarul și omul de știință – susțin că la ROSWELL s-a prăbușit un OZN și că extratereștrii ne vizitează destul de des planeta, dar foarte puțini oameni au acces la astfel de informații.

„Probabil suntem vizitați de mii de ani de creaturi de pe alte planete. Ei au o tehnologie mult superioară celei pe care o avem noi. Deși nu ne place să credem asta, suntem mult mai primitivi în comparație cu extratereștrii. Din punctul meu de vedere, există foarte multe civilizații în univers, iar cea umană nu este foarte semnificativă”, spune Friedman.

Controversele nu se opresc aici. Jurnalista americană Annie Jacobsen susține, într-o carte numită „O istorie necenzurată a bazei secrete numărul 1 din SUA”, că „OZN”-ul de la Roswell ar fi fost, de fapt, o „farsă” pusă la cale de Stalin și de omul de știință nazist Josef Mengele. Potrivit ipotezei halucinante, Stalin și Mengele au trimis în SUA copii mutilați ca să semene cu extratereștrii și să-i sperie pe americani.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELLeste marcat printr-un Google Doodle, după fix 66 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers