India testează și elefanții, după ce o leoaică a murit de Covid-19 și mai mulți lei au fost depistați pozitiv

India testează și elefanții, după ce o leoaică a murit de Covid-19 și mai mulți lei au fost depistați pozitiv
Elefant dintr-o grădină zoologică din India (FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 10/06/2021, 10:27
Actualizat: 10/06/2021, 10:33

Autoritățile din India au testat pentru Covid-19 28 de elefanţi dintr-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei, notează Mediafax, care citează Le Figaro. Decizia vine după ce o leoaică a murit de Covid-19 și mai mulți lei au fost depistați pozitiv.

Leoaica de 9 ani a murit în Parcul Zoologic Arignar Anna din Chennai (fosta Madras), la începutul lunii iunie, în sudul statului Tamil Nadu, potrivit presei locale. Aceasta este prima moarte animală din India atribuită virusului.

Testele au arătat că leoaica şi alte opt feline, inclusiv două în stare gravă, erau purtătoare ale noului coronavirus.

„După ce leii de la Grădina Zoologică Vandalur (Parcul Zoologic Arignar Anna) au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, ni s-a cerut să examinăm elefanţii ca măsură de precauţie”, a declarat, miercuri, un angajat al parcului naţional Mudumalai, situat în sudul Tamil Nadu.

Analizele probelor prelevate, marţi, de la 28 de elefanţi, inclusiv două femele, urmează să fie efectuate de Institutul Indian de Cercetare Veterinară din statul Uttar Pradesh. Rezultatele sunt aşteptate în decurs de o săptămână.

„Animalele nu aveau simptome, este doar o măsură de precauţie. Probele în sine nu au prezentat nicio dificultate”, a spus angajatul.

Aproximativ 21 de tigri din parcul Bhagwan Birsa din estul statului Jharkhand au fost testaţi, săptămâna trecută, după ce un tigru de 10 ani a murit, acuzând febră mare, potrivit presei locale.

Agenţia de presă indiană Trust Trust of India (PTI) a precizat că un test antigen efectuat tigrului a ieşit negativ, dar se aştepta şi rezultatul unui test RT-PCR.


CITEȘTE ȘI:


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult