Turmă de elefanți migratori din China, pornită într-o călătorie de 500 de kilometri (VIDEO)

Turmă de elefanți migratori din China, pornită într-o călătorie de 500 de kilometri (VIDEO)
Turmă de elefanți migratori din China, pornită într-o călătorie de 500 de kilometri (VIDEO) / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 08/06/2021, 17:34
Actualizat: 08/06/2021, 17:35

Sunt celebri pentru că au pornit într-o călătorie de 500 de kilometri și nimic nu le stă în cale. Bine, ar fi și greu de făcut asta, dat fiind că vorbim despre o turmă de elefanți migratori din China. Recent, pachidermele au fost fotografiate odihnindu-se după lunga călătorie, care durează deja de 15 luni, departe de habitatul lor natural.

Aventurile prin care au trecut acești 15 elefanți au captivat lumea întreagă.

Elefanții, monitorizați 24/7

Autoritățile din China au mobilizat resurse uriașe pentru a monitoriza turma de elefanți. Unul dintre obiective a fost acela de a ține animalele departe de zonele rezidențiale. Potrivit presei locale, brigada de pompieri forestieri din Yunnan a detașat o echipă formată din opt persoane care urmărește elefanții 24 de ore pe zi, atât la sol, cât și din aer, cu drona.

  • Turma de elefanți asiatici sălbatici a ajuns într-o pădure de lângă localitatea rurală Xiyang, în Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orașul Kunming. Filmați cu drona, elefanții stau culcați într-o pădure, odihnindu-se după călătoria lungă și istovitoare, punctează The Guardian.

Numai luni, 7 iunie, peste 400 de angajați din servicii de urgență, 374 de vehicule și 14 drone au fost desfășurate în regiunea unde au apărut elefanții. În ajutorul pachidermelor, chinezii le-au dus mai mult de două tone de hrană.

Pe unele secțiuni de drumuri va fi restricționat temporar traficul. Vom asigura condiții pentru ca elefanții să se deplaseze în liniște către destinația lor”, a declarat un oficial de stat pentru presa chineză.

Elefanții se îndreaptă spre rezervația din care au plecat în urmă cu 15 luni. Între timp, autoritățile încearcă să afle de ce turma de 17 elefanți s-a pus în mișcare anul trecut. Potrivit Xinhua, în noiembrie, pachidermele au ajuns în provincia Yunnan, unde o femelă a născut un pui. Au stat acolo timp de cinci luni, după care și-au reînceput călătoria, pe 16 aprilie. După o săptămână, doi elefanți au părăsit grupul, astfel că în turmă au mai rămas 15.