INEDIT. Un primar s-a prefăcut că e mort, în sicriu, atunci când poliția l-a prins la băut cu prietenii, în timpul carantinei

Redactor:
Gândul
INEDIT. Un primar s-a prefăcut că e mort, în sicriu, atunci când poliția l-a prins la băut cu prietenii, în timpul carantinei
INEDIT. Un primar beat s-a prefăcut mort, în sicriu, atunci când poliția l-a prins la băut cu prietenii, în timpul carantinei/ FOTO: Policía Nacional del Perú

Un primar din Peru s-a prefăcut mort atunci când polițiștii au vrut să-l aresteze pentru că a încălcat restricțiile de deplasare și s-a dus la băut cu prietenii.

Primarul orașului Tantara, Jaime Ronaldo Urbina Torres, a ieșit la băut cu prietenii, când agenții poliției naționale au venit în control. A încercat să se ascundă într-un sicriu, astfel încât poliția a crezut, în primă fază, că este mort din cauza Covid-19. Şi prietenii lui au procedat la fel, relatează La Pandereta, citat de Digi 24.

Primul s-a prefăcut mort

”Ttrucul” primarului nu a ținut foarte mult, fiind încătușat și acuzat de încălcarea regulilor de distanțare socială. Ulterior, în presa locală a apărut poza cu primarul într-un sicriu deschis, cu o mască pe față.

Presa locală nu a precizat unde a avut loc „petrecerea” și cum de primarul și prietenii lui au avut la dispoziție sicriele.

Peru a intrat în carantină în urmă cu 66 de zile, iar în tot acest timp primarul Torres a fost criticat de localnici pentru lipsa de implicare în luarea unor măsuri de siguranță pentru populație. Ar fi stat doar 8 zile în oraș în perioada de carantină și nu a dispus organizarea unor centre de carantină sau măsuri de control pentru populație.

Decese coronavirus Peru

Peru a depăşit miercuri pragurile de 100.000 de cazuri confirmate şi 3.000 de decese de la izbucnirea epidemiei de COVID-19, care a făcut ca această ţară să ocupe locul al doilea în clasamentul celor mai afectate state din America Latină, după Brazilia, relatează joi EFE, citat de Agerpres.

În plină luptă împotriva epidemiei, Centrul Naţional de Epidemiologie, Prevenire şi Control al Bolilor a informat că 80 % dintre pacienţii infectaţi sunt asimptomatici.

Inchide