Întâlnire de gradul „zero” între SUA și China | Miniștrii de Externe discută în Bali: „Trebuie să lucrăm împreună. E nevoie de respect reciproc”

Întâlnire de gradul „zero” între SUA și China | Miniștrii de Externe discută în Bali: „Trebuie să lucrăm împreună. E nevoie de respect reciproc”
Secretarul de stat american, Antony Blinken, alături de ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/07/2022, 07:39
Actualizat: 09/07/2022, 07:40

Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi-a exprimat sâmbătă speranţa unei discuţii „constructive” cu Beijingul, la începutul unei rare întâlniri cu omologul său chinez, Wang Yi, pe insula indoneziană Bali.

„Într-o relaţie atât de complexă şi importantă precum cea dintre Statele Unite şi China, sunt multe lucruri de discutat”, a declarat Antony Blinken, în timp ce el şi Wang Yi pozau în faţa drapelelor american şi chinez într-un hotel din Bali.

„Aşteptăm cu nerăbdare o conversaţie productivă şi constructivă” a adăugat el.

Wang Yi: „Trebuie să lucrăm împreună”

China şi Statele Unite trebuie „să lucreze împreună” pentru a încerca să reducă tensiunile care le opun, a afirmat ministrul chinez de externe la începutul întâlnirii, notează AFP, citat de Agerpres.

„China şi Statele Unite sunt două ţări mari, aşa că este necesar pentru cele două ţări să păstreze schimburi normale”, a declarat Wang Yi.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că această relaţie continuă să avanseze pe drumul cel bun”, a adăugat el, lansând un apel la „respect reciproc”.

Întâlnirea, care urmează unui summit G20 în Bali, marchează primele discuţii în persoană, din octombrie, între cei doi şefi ai diplomaţiilor.

Vă invităm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase