Inventatorul danez suspectat că ar fi ucis-o pe jurnalista Kim Wall recunoaște că a tranșat-o. Acesta neagă, însă, că a și omorât-o

Inventatorul danez suspectat că ar fi ucis-o pe jurnalista Kim Wall recunoaște că a tranșat-o. Acesta neagă, însă, că a și omorât-o
Publicat: 30/10/2017, 23:23

Poliția daneză arat că Madsen și-a schimbat acum povestea, dar încă susține că Wall a murit într-un accident, în timp ce se afla la bordul submarinului său. În interogatoriul inițial, Peter Madsen, principalul suspect în cazul crimei, a negat faptul că ar fi tranșat-o pe tânără și a spus că a murit într-un accident, atunci când o trapă a căzut peste ea.

Acum, însă, bărbatul spune că jurnalista a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în interiorul submarinului, atunci când el se afla pe punte.„Ulterior, Madsen a recunoscut că a tranșat-o și i-a răspândit membrele în diferite zone ale Golfului Koge”, în apropiere de Copenhaga.

Wall, colaboratoare a The Guardian și a New York Times, a fost dată dispărută de iubitul său pe data de 11 august, atunci când nu s-a mai întors acasă de la un interviu. Corpul său decapitat a fost găsit plutind în Golful Koge pe 21 august, iar capul, picioarele și hainele au fost recuperate în pungi de plastic, pe 7 octombrie.

De la jumătatea lunii august, de când se află în arest, și până acum, Madsen și-a schimbat versiunea de mai multe ori. După ce și-a scufundat în mod intenționat submarinul, acesta a fost salvat de la înec și le-a spus autorităților că a lăsat-o pe Wall la mal, după interviul pe care i l-a luat. Pe 5 septembrie, acesta a avut de spus o altă poveste, arătând că femeia a murit, de fapt, la bordul navei sale, după ce o trapă a lovit-o direct în cap, spunând și că i-a aruncat corpul intact peste bord, după ce s-a panicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase