Iranul anunță că a testat cu succes un nu tip de RACHETĂ, care poate doborî un avion inamic la o distanță de 50 de kilometri

Iranul anunță că a testat cu succes un nu tip de RACHETĂ, care poate doborî un avion inamic la o distanță de 50 de kilometri
Publicat: 25/09/2012, 12:07
Actualizat: 05/02/2019, 06:09

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului iranian, au anunțat luni că au testat noi rachete sol-aer cu rază medie de acțiune, concepute pentru a putea doborî un avion inamic la o distanță de aproximativ 50 de kilometri, relatează AFP.

Noul sistem de apărare se numește Ra’ad (Tunet), iar exercițiul a fost efectuat cu succes, au subliniat Gardienii într-un comunicat publicat pe site-ul lor oficial.

Rachetele de tip Taer-2, utilizate de sistemul Ra’ad, sunt construite în țară și sunt „mai avansate” decât rachetele ruse de tip Buk, a anunțat agenția de presă Fars. Rachete de acest tip au fost prezentate vineri în cursul unei parade militare la Teheran, a adăugat ea.

Amiralul Ali Fadavi, comandantul trupelor de Marină din cadrul Gardienilor Revoluției, a anunțat că duminică au avut loc manevre navale, în cadrul cărora au fost efectuate tiruri cu patru tipuri de rachete împotriva unei ținte de mărimea unei nave de război, care s-a scufundat în 50 de secunde, potrivit Fars.

„Avem sisteme de rachete care acoperă toate coastele Golfului Persic și bazele americane (din regiune)”, a adăugat el.

Amiralul a precizat că Gardienii Revoluției vor organiza în următoarele șase luni „importante manevre navale în Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de o treime din traficul petrolier maritim la nivel mondial.

Generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Diviziei Aeriene din cadrul Gardienilor Revoluției, a anunțat că țara sa deține un nou tip de avion fără pilot, numit Shahed-129, cu o rază de acțiune de 2.000 de kilometri.

Acesta „este în măsură să transporte bombe și rachete și are capacitatea să zboare fără întrerupere timp de 24 de ore”, a declarat generalul citat de Fars.

Iranul multiplică de câteva săptămâni demonstrații ale puterii sale militare, în contextul intensificării tensiunii cu Israelul, inamicul său declarat.

Lideri israelieni amenință în mod regulat cu efectuarea unor lovituri împotriva instalațiilor nucleare iraniene pentru a împiedica țara să se doteze cu arma atomică, chiar dacă Teheranul insistă asupra caracterului civil al programului său nuclear controversat.

Israelul, considerat drept unicul deținător al armei nucleare în regiune, apreciază că programul nuclear iranian reprezintă o amenințare la adresa existența sale.

Președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat luni că Iranul nu „acordă nicio atenție” amenințărilor israeliene cu bombardamente, în marja Adunării Generale a ONU.

„Iranienii sunt pregătiți să se apere și nu cred că amenințările (israeliene) sunt de o impotanță fundamentală”, a declarat Ahmadinejad în cursul altei reuniuni.

Generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul-șef al Gardienilor Revoluției, a apreciat sâmbătă că un eventual război al Israelului împotriva Iranului „va (sfârși) prin a avea loc” și că țara sa este pregătită pentru această confruntare care va provoca distrugerea statului evreu.

Duminică, generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul forțelor aeriene, a avertizat cu privire la la o posibilă lovitură „preventivă” din partea Teheranului, în caz de pregătiri israeliene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a...
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Cele mai căutate apartamente de către românii care vor să-și cumpere o locuință. Schimbări pe...
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită...
Un american venit în vizită în Brașov a fost uimit de prețul căpșunilor din piață:...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Descoperire MAJORĂ! Cei care fumează CANABIS sunt de 2 ori mai...
A murit o legendă a României. Toată țara e în lacrimi: Un uriaş s-a transformat...
Emil Rengle și iubitul, pas important în relație. Cei doi vor să devină părinți
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
"Se gândea ca să regizeze relația. Toate lucrurile au fost o minciună". Ies la iveală detalii...
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Cum reducem amprenta de carbon digitală?
×