Italia: Certificatul verde devine obligatoriu în mijloacele de transport, hoteluri și în sălile de sport

Italia: Certificatul verde devine obligatoriu în mijloacele de transport, hoteluri și în sălile de sport
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 30/12/2021, 16:49

Certificatul verde care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatoriu și în mijloacele de transport, hoteluri, terase, târguri și congrese, piscine și săli de sport în Italia.

Măsura intră în vigoare începând cu 10 ianuarie, după cum informează Antena3 și vine în contextul în care mai multe domenii de activitate sunt aproape paralizate, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID în această țară.

Guvernul a decis miercuri seara să solicite acest certificat pentru mai multe activități, tocmai ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Dacă până acum prezentarea unui test negativ putea facilita accesul celor nevaccinați, din ianuarie acest lucru nu va mai fi posibil, notează sursa citată.

Italia elimină carantinarea pentru contacții vaccinați cu trei doze

În cadrul aceleiași ședințe, Guvernul italian a decis eliminarea carantinării persoanelor vaccinate cu trei doze și care au intrat în contact cu o persoană infectată. Cu toate acestea, aceste persoane vor trebui să poarte mască FP2.

În rest, carantina pentru persoanele vaccinate se menține la cinci zile, iar pentru nevaccinați la zece zile.

Super green pass-ul – certificatul de vaccinare, denumit în Italia „green pass rinforzato”, este oferit celor vaccinați, dar și celor care au trecut prin boală.

Număr tot mai mare de COVID în Peninsulă

98.000 de cazuri s-au înregistrat ieri în Italia și deși oficial țara nu este în lockdown, țara pare că se îndreaptă către un blocaj fără precedent. Spitalele sunt în colaps, dar atenție, nu din cauza pacienților de data aceasta, ci pentru faptul că 25.000 de medici și asistente sunt ori bolnavi ori în carantină.

Măștile FPP2 au devenit obligatorii în cinematograf, la teatru, concerte și multe alte locuri, de aceea în acest moment în Italia nu se mai găsesc sau dacă se găsesc au prețuri halucinante de 3-5 euro pe bucată.

Italia a înregistrat marţi 78.313 noi cazuri de COVID-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii italian.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa.

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, conform estimării Institutului Superior de Sănătate italian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase