Ivana, prima soție a lui Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani. „A trăit viața la maximum – fără a renunța niciodată la ocazia de a râde și de a dansa”

Ivana, prima soție a lui Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani. „A trăit viața la maximum – fără a renunța niciodată la ocazia de a râde și de a dansa”
Ivana, prima soție a lui Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani. „A trăit viața la maximum – fără a renunța niciodată la ocazia de a râde și de a dansa” / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15/07/2022, 08:45

Ivana Trump, fosta soție a fostului președinte Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani. Ea și-a data ultima suflare în locuința ei din New York.

Ivana Trump a fost prima soție a lui Donald Trump. Au avut împreună trei copii: Donald Jr., Ivanka și Eric Trump.

„Mama noastră a fost o femeie incredibilă – o forță în afaceri, un atlet de talie mondială, o frumusețe strălucitoare, o mamă și o prietenă grijulie”, a spus familia Trump într-un comunicat.

„Ivana Trump a fost o supraviețuitoare. Ea a fugit din comunism și a îmbrățișat această țară. Și-a învățat copiii despre seriozitate și duritate, compasiune și determinare”, a transmis familia.

Eric Trump le-a spus reporterilor, după ce a ieșit din clădirea unde se află apartamentul mamei lui: „A fost o zi foarte tristă”.

Donald Trump: A fost o femeie uimitoare, care a dus o viață grozavă și plină de inspirație

Ivana Trump a fost găsită inconștientă la capătul unei scări din apartamentul ei, potrivit unor surse din poliție. Poliția investighează dacă a căzut și dacă această cădere a contribuit în vreun fel la moartea ei, au spus sursele. Un medic legist îi va stabili cauza morții, a spus poliția, notează ABC News.

Într-o declarație pe platforma sa Truth Social, fostul președinte și-a amintit de Ivana ca fiind o „femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață grozavă și plină de inspirație”.

„Mândria și bucuria ei au fost cei trei copii ai ei, Donald Jr., Ivanka și Eric”, a scris el. „Era atât de mândră de ei, așa cum eram toți atât de mândri de ea”.

Ivanka Trump și-a amintit de mama ei ca fiind „strălucitoare, fermecătoare, pasională și sarcastică”.

„Ea a trăit viața la maximum – fără a renunța niciodată la ocazia de a râde și de a dansa”, a spus Ivanka Trump, pe Twitter, și a atașat o fotografie din copilărie, în care apare alături de mama ei. „Îmi va fi dor de ea pentru totdeauna și îi voi păstra mereu vie amintirea în inimile noastre.”

„Oricât de ocupată aș fi fost, luam micul dejun cu copiii mei în fiecare zi. Stăteam cu ei la cină în fiecare seară și îi ajutam cu temele”

Ivana Trump, născută Ivana Marie Zelníčková, a crescut în fosta Cehoslovacie. Ea a plecat în anii 1970 și s-a căsătorit cu Donald Trump în 1977.

A lucrat mai mulți ani în imperiul de afaceri al lui Trump ca director executiv. Ea a fost numită CEO la Trump’s Castle, unul dintre cazinourile sale din Atlantic City, și a ajutat la proiectarea interioarelor pentru Grand Hyatt Hotel și Trump Tower. De asemenea, a fost autoarea mai multor cărți de succes și și-a creat propria linie vestimentară.

„Oricât de ocupată aș fi fost, luam micul dejun cu copiii mei în fiecare zi. Stăteam cu ei la cină în fiecare seară și îi ajutam cu temele (mi-a plăcut algebra) înainte de a ieși într-o rochie Versace la un eveniment caritabil”, a scris Ivana Trump în cartea sa „Raising Trump”.

„Copiii și cu mine am sărbătorit, am călătorit și ne-am întristat împreună. Legătura noastră a fost și este cel mai valoros lucru pe care îl avem”.

Ivana și Trump au divorțat în 1992. Căsătoria lor s-a încheiat pe fondul dezvăluirilor că fostul președinte avea o aventură cu Marla Maples, care avea să devină a doua sa soție.

Într-un interviu din 2017 cu Amy Robach de la ABC News, Ivana Trump a spus că și-a iertat fostul soț.

„Era un tată iubitor, dar nu era tatăl care ar fi făcut o plimbare și ar merge la Central Park sau ar merge la baseball cu ei sau așa ceva”, a spus ea.

„Când aveau aproximativ 18 ani, el a putut comunica cu ei, pentru că putea începe să vorbească despre afaceri cu ei”, a dăugat ea.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase