Jackie Chan vrea să devină membru al Partidului Comunist Chinez

Jackie Chan vrea să devină membru al Partidului Comunist Chinez
Jackie Chan vrea să devină membru al Partidului Comunist Chinez / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 14/07/2021, 12:46

Jackie Chan, legenda filmelor de acțiune de la Hollywood, a declarat că își dorește să devină membru al Partidului Comunist Chinez. El a făcut aceste afirmații într-un dialog purtat cu jurnaliștii prezenți la un simpozion dedicat artei cinematografice din China.

La un moment dat, scrie Insider, Jackie Chan a fost întrebat cum comentează discursul președintelui Xi Jinping cu ocazia centenarului Partidului Comunist Chinez.

„Când sunt în străinătate spun adesea că sunt mândru să fiu chinez. Dar sunt și invidios pe cei care sunt membri ai Partidului Comunist. Vreau și eu să fiu membru de partid”, a declarat actorul.

Pot vedea măreția Partidului Comunist Chinez. El face ceea ce spune și își onorează promisiunile. A realizat în doar câteva decenii ceea ce și-a propus să facă în 100 de ani” – Jackie Chan.

Actorul, criticat pe Weibo

Însă patriotismul afișat de Jackie Chan a primit numeroase critici de la utilizatorii reței Weibo, varianta chinezească a Twitter. Tinerii i-au pus sub semnul întrebării „moralitatea caracterului”, făcând referire la momentele sale de infidelitate și la problemele cu drogurile ale fiului său, Jaycee. „S-ar putea ca Jackie Chan să își iubească țara și să muncească din greu, dar are probleme de caracter. Este mai bine să nu se alăture Partidului Comunist”, a afirmat unul dintre utilizatorii de pe Weibo.

Pe de altă parte, alți chinezi au făcut referire la lipsa de fidelitate a actorului față de soția sa. În autobiografia publicată în 2015, Jackie Chan recunoaște că a avut o aventură cu actrița Elaine Ng și că are un copil conceput în afara căsătoriei.

Cum se intră în Partidul Comunist Chinez

China Daily scrie că accederea în Partidul Comunist Chinez este aprobată în urma unui proces detaliat de verificări, care ține cont de ideologia, caracterul și istoria persoanei care dorește să devină membru. În prezent, Jackie Chan nu este membru al Partidului Comunist, dar are rol de delegat al Conferinței Politice Consultative a Poporului Chinez, un organ consultativ al Beijingului.

În ultimii ani, Jackie Chan a devenit un susținător fervent al regimului comunist. De asemenea, actorul se numără printre personajele celebre la care apelează autoritățile comuniste ori de câte ori celebrează diverse momente ale istoriei, cum a fost și ocazia reprezentată de împlinirea a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist. Astfel, la 28 iunie, Jackie Chan a acceptat să cânte la centenarul partidului. El a ales să interpreteze melodia „Apărând Râul Galben”, simbol al rezistenței din timpul războiului sino-japonez, izbucnit în anii premergători celui de-Al Doilea Război Mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Bărbatul care a distrus-o pe Simona Halep: „Chiar așa, nu îți e puțin rușine?”
Apare al șaselea ocean al Pământului? Un continent se va separa în două prin formarea...