Jeff Bezos, 5 minute de caritate. Ce donație a făcut pentru victimele incendiilor din Australia

Jeff Bezos, 5 minute de caritate. Ce donație a făcut pentru victimele incendiilor din Australia
Cel mai bogat om din lume nu se uită la bani când vine vorba să facă acte de caritate. Sau cel pul puțin te-ai fi așteptat să nu o facă...

Generozitatea de care a dat dovadă Jeff Bezos, multimiliardarul șef al colosului Amazon, a stârnit comentarii aprinse printre ceilalți filantropi de pe glob și nu numai.

Duminică, pe Instagram, Bezos a anunțat că donează un milion de dolari victimelor incendiilor din Australian. Dolari australieni, să ne înțelegem! Adică, vreo 690.000 de dolari americani. Imediat au apărut criticile, mai cu seamă că Bezos și compania sa au promovat de multe ori povestea încălzirii globale și nevoia de întrajutorare a semenilor.

Ei bine, presa de peste Ocean a făcut calculele și, stupoare, suma de 690.000 de dolari o câștigă Jeff Bezos la fiecare 5 minute! E drept că averea lui s-a diminuat în 2019, când a trecut printr-un divorț costisitor, pierzând 46 de miliarde de dolari, dar „life sucks”, cum ar spune americanii, iar omul și-a făcut-o cu mâna lui. În plus, chiar și divorțat și cu banii luați, între octombrie 2019 și ianuarie 2020 tot s-a îmbogățit cu 3,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes. Adică, cam 34 de milioane pe zi. Sau 23.600 de dolari pe minut, pentru cine este mai calculat din fire.

De exemplu, pentru a înțelege cât de ridicolă este suma donată de șeful Amazon, să spunem că până și trupa Metallica a dat mai mulți bani pentru australienii afectați în aceste zile de incendiile mistuitoare!

Inchide