Joe Biden, cea mai dificilă numire. Cine sunt favoriți la șefia CIA

Joe Biden, cea mai dificilă numire. Cine sunt favoriți la șefia CIA
Joe Biden, cea mai dificilă numire. Cine sunt favoriți la șefia CIA / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/11/2020, 08:29

Joe Biden se pregătește de cea mai dificilă numire a mandatului său de președinte: cine va conduce CIA, puternica Agenție Centrală de Informații! Presa speculează că favorit să primească postul este Tom Donilon, fost diplomat de carieră și consilierul pentru securitate națională al ex-președinteluo Barack Obama.

Agenția Centrală de Informații este printre cele mai temute instituții din America, având o putere care de multe ori n-a fost intuită nici măcar de președinții SUA.

Trump a acuzat CIA că face parte din „Deep State”

Iar exemplul lui Donald Trump este nu numai cel mai recent, ci și elocvent. Încă actualul lider de la Casa Albă a acuzat CIA că face parte dintr-o conspiraţie (Deep State) care urmăreşte să îi submineze autoritatea și, în final, să-l debarce din funcția de președinte.

De asemenea, se speculează că Joe Biden, care va prelua oficial funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, îl ia în calcul pentru şefia CIA şi pe Michael Morell. El a fost de două ori director adjunct şi director în exerciţiu al CIA în administraţia Obama.

Joe Biden, parte integrantă a echipei de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama în cei opt ani în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, a colaborat îndeaproape și cu Tom Donilon și cu Michael Morell.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase