Jurnaliștii turci au scris o carte despre ASASINAREA lui Jamal Khashoggi. Imagini cu resturile jurnalistului, difuzate la televiziune

Redactor:
Sorin Bogdan
Jurnaliștii turci au scris o carte despre ASASINAREA lui Jamal Khashoggi. Imagini cu resturile jurnalistului, difuzate la televiziune
Imagini cu rămășițele lui Jamal Khashoggi, cărate în reședința consulului Arabiei Saudire la Istanbul, difuzate de televiziunea A-Haber. Află cum descriu jurnaliștii turci moartea disidentului saudit

Postul de televiziune pro-guvernamental A-Haber din Turcia a difuzat imagini cu trei bărbați care transportau mai multe valize și saci de plastic, despre care afirmă că ar fi conținut părți ale cadavrului jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

Imaginile difuzate duminică seară prezintă trei bărbați care transportă cinci valize și doi saci negri mari în casa consulului general al Arabiei Saudite din Istanbul. Reședința se află la mică distanță de Consulatul saudit, unde Khashoggi a fost ucis în octombrie. Bazându-se pe surse anonime, A-Haber susține că, în interiorul voluminoaselor bagaje, s-ar fi aflat trupul dezmembrat al lui Khashoggi.

Un oficial turc a confirmat pentru cotidianul Sabah că imaginile prezentate de A-Haber sunt reale și reprezintă ceea ce presupun comentariile. Ziarul a stat de vorba cu patru jurnaliști turci de investigație, care au publicat deja o carte despre asasinarea lui Jamal Khashoggi și care au remarcat premeditarea crimei. Potrivit acestora, în interceptările serviciilor secrete turce, discuțiile dintre membrii echipei trimise de la Ryiadh să „rezolve” cazul jurnalistului pomenesc despre anihilarea acestuia înaintea orei 13:14, când Khashoggi a intrat în consulat.

Înregistrările au fost ascultate și de șefa CIA Gina Haspel când a venit la Ankara, iar jurnaliștii povestesc liniștea mormântală ce se lăsase în încăpere și lacrimile care curgeau pe obrajii translatorului oficial. În discuțiile dintre colonelul de securitate saudit Maher Mutreb și Salah Muhhamad al-Tubaigy (medicul legist șef al serviciilor secrete saudite, care se presupune ca a tranșat cadavrul jurnalistului), se pomenește foarte clar, încă de la ora 12:00, când încă nu erau sigur că acesta va veni la consulat: „Dacă nu vine aici, îl vom omorî și vom scăpa de cadavru.”

În convorbire, al-Tubaigi explică senin: „Sunt obișnuit cu cadavrele. Știu cum să le secționez. N-am mai lucrat cu un corp cald încă, dar mă voi descurca ușor. Ca de obicei, o să-mi pun căștile și o să ascult muzică. Dacă am și cafeaua și țigarea preferată…”

Și medicul legist continuă să explice cu cinism: „Khashoggi este înalt, are aproape 1,80 metri, așa că secționarea va dura destul de mult. În mod normal, ar trebui să fie agățat, ca să-i pot scoate mai ușor măruntaiele. N-am mai făcut-o niciodată pe podea.

Jurnaliștii mai povestesc ce se aude pe înregistrarea făcută de serviciile secrete a momentului uciderii lui Khashoggi.

„- Ce faceți? Nu puneți mâna pe mine!” se aude voce lui Khashoggi.

– Stai jos! Am venit să te ducem la Ryiadh, îi spune un agent.

– Nu voi veni cu voi! răspunde Khashoggi. Pe înregistrare se aude clinchetul instrumentelor de disecție, pe care se presupune că jurnalistul le-ar fi observat, apoi zgomotele unei lupte și, din nou, vocea lui Khashoggi:

– Nu-mi astupați gura! Am astm! Mă sufoc!”

În minutul 5 al înregistrării se aude horcăitul lui Khashoggi, povestesc autorii cărții, citați de Sabah. Legistul recoltează o probă de sânge, lăsând să se scurgă restul în canalul de scurgere al băii consulatului. Apoi totul e acoperit de zgomotul ferestrăului mecanic pe care al-Tubaigi îl adusese special de la Ryiadh.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide