Kim Jong-un, în lacrimi în fața poporului! Ce l-a emoționat pe dictatorul nord-corean: „Îmi pare foarte rău!” – VIDEO

Kim Jong-un, în lacrimi în fața poporului! Ce l-a emoționat pe dictatorul nord-corean: „Îmi pare foarte rău!” - VIDEO
Avertismentul unui spion dezertor: Nu este de glumit cu trupele speciale nord-coreene. Vor lupta până la ultimul om (FOTO: Captură video - KTV)
Publicat: 12/10/2020, 11:23
Actualizat: 12/10/2020, 11:25

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a fost înlăcrimat în timpul unui discurs în care și-a cerut scuze (aspect care se întâmplă foarte rar) pentru eșecul său de a îndruma țara în timp ce trece prin momente tumultuoase exacerbate de focarul de coronavirus.

Kim Jong-un a ținut un discurs la o uriașă paradă militară desfășurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea partidului muncitoresc, unde și-a scos ochelarii și și-a șters lacrimile – un semn, spun analiștii, a presiunii tot mai mari asupra regimului său.

Kim Jong-un, în lacrimi la o paradă militară

„Oamenii noștri și-au pus încrederea în mine, la fel de mare ca cerul și de adâncă precum marea, dar nu am reușit să mă ridic mereu la înălțime. Îmi pare foarte rău pentru asta,” a spus el, potrivit unei traduceri a comentariilor sale publicată de Korea Times.

Acesta a continuat citându-i pe bunicul și tatăl său – cei doi lideri anteriori ai Coreei de Nord – Kim: „Deși mi se încredințează importanta responsabilitata de a conduce această țară susținând cauza marilor tovarăși Kim Il-sung și Kim Jong-il datorită încrederii tuturor oamenii, eforturile și sinceritatea mea nu au fost suficiente pentru a scăpa oamenii noștri de dificultățile din viața lor”, notează The Guardian.

O nouă rachetă balistică, prezentantă la eveniment

În timp ce pe parcursul paradei din capitala Phenian a fost prezentant o nouă rachetă balistică intercontinentală și alte echipamente militare, analiștii au susținut că Kim a folosit o parte importantă din discursul său pentru a simpatiza cu poporul nord-coreean.

Discursul a fost presărat cu diverse cuvinte de rău augur, cum ar fi „provocări grave”, „nenumărate încercări” și „dezastre fără precedent”, potrivit media.

Comerțul dintre Coreea de Nord și China – de departe cel mai mare partener economic țării – scade dramatic din cauza închiderii frontierelor în contextul pandemiei de coronavirus, deși Phenian insistă că nu a înregistrat niciun caz de virus.

Ani de sancțiuni internaționale ca răspuns la programele nucleare și de rachetă ale lui Kim, plus daunele provocate de dezastrele naturale, nu au făcut decât să mărească dificultățile cu care se confruntă.

„Simte o mare presiune”

„Este important să ne uităm la motivul pentru care a ajuns lăcrimeze într-o astfel de ocazie. În mesajul său, se poate observa faptul că Kim simte o presiune mare asupra conducerii sale”, a declarat pentru Korea Times Hong Min, directorul diviziei Coreea de Nord la Institutul Coreean de Unificare Națională.

În ciuda prezenței trupelor, rachetelor, tancurilor și a altor dovezi ale creșterii puterii militare a Coreei de Nord, Kim a oferit sprijin oamenilor din întreaga lume care suferă ca urmare a COVID-19 și și-a exprimat speranța pentru o îmbunătățire a legăturilor cu Coreea de Sud.

SUA cere denuclearizarea Coreei de Nord

Coreea de Sud a declarat că este îngrijorată de faptul că parada pare să fi inclus o nouă rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, ministerul de Externe solicitând Phenianului să reia discuțiile despre denuclearizare.

Kim a avertizat în discursul său că își va „mobiliza pe deplin” forța nucleară dacă va fi amenințat, dar a evitat criticile directe față de Washington.

Un oficial american a declarat că este „dezamăgitor” faptul că statul nord-corean continuă să acorde prioritate dezvoltării rachetelor nucleare și balistice, în timp ce discuțiile cu SUA au rămas blocate și a cerut Phenianului să „se angajeze în negocieri susținute și de fond pentru a realiza o denuclearizare completă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?