Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui Parlamentului European,  David Sassoli. „A fost un prieten al României”

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui Parlamentului European,  David Sassoli. „A fost un prieten al României”
Sursa foto: Parlamentul European
Publicat: 11/01/2022, 10:03

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj de condoleanțe după decesul preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli.

„Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli. A fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Moștenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt alături de familia lui”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis pe Twitter.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit, marți dimineață, într-un spital din Italia. În vârstă de 65 de ani, acesta era spitalizat din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică.

Social-democratul italian David Sassoli, care înainte de a intra în politică a avut o lungă carieră în jurnalism, a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână a mandatului său.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult