L-a înfruntat pe CRIMINALUL din Christchurch, dar nu se consideră EROU. „Parbrizul s-a crăpat de la impact și s-a speriat”. Armele sale, un POS și o pușcă descărcată

L-a înfruntat pe CRIMINALUL din Christchurch, dar nu se consideră EROU. „Parbrizul s-a crăpat de la impact și s-a speriat. Armele sale, un POS și o pușcă descărcată
Publicat: 16/03/2019, 19:59
Actualizat: 25/03/2019, 19:15

Un bărbat din orașul neozeelandez Christchurch este considerat erou deoarece a reușit să îl facă să fugă pe autorul atacurilor armate din moschei amenințându-l cu un aparat pentru plata cu cardul și cu o armă pe care acesta o lăsase pentru că se descărcase, informează site-ul agenției Associated Press.

Abdul Aziz, în vârstă de 48 de ani, nu s-a ascuns în momentul atacului armat, ci a luat un aparat pentru plata cu cardul bancar și a strigat spre criminal: „Vino aici!”. Aziz este considerat erou pentru că a reușit să evite crime suplimentare la Moscheea Linwood din Christchurch. Criminalul, Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, s-a temut de amenințările lui Abdul Aziz și a fugit cu mașina, fiind oprit de poliție și arestat.

Abdul Aziz nu se consideră erou, ci crede că orice alt om ar fi procedat în același fel într-o situație asemănătoare.

Brenton Tarrant, un adept al teoriei supremației rasei albe, a omorât în total 49 de persoane, după ce a deschis focul în moscheile Al Noor și Linwood din orașul neozeelandez Christchurch.

Latef Alabi, imamul Moscheii Linwood, crede că bilanțul victimelor ar fi fost mai mare dacă nu ar fi intervenit Abdul Aziz. „Mi-am dat seama că era vorba de un criminal”, a declarat imamul, referindu-se la momentul în care l-a văzut prima dată pe atacator. Imamul a strigat spre persoanele din moschee să se adăpostească. „Apoi a venit acest frate. A fugit spre atacator și a reușit să îl înfrunte”, a spus Alabi.

Abdul Aziz a explicat că l-a atacat pe criminal cu un aparat pentru plata cu cardul. Apoi, a luat o armă descărcată pe care atacatorul o lăsase și a aruncat-o spre mașina criminalului, care tocmai se pregătea să revină cu o altă armă. „Parbrizul s-a crăpat de la impact și s-a speriat”, a explicat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase