• Publicat:
Internațional

La ce vârstă a învățat Kim Jong un să conducă mașina? Conform unui manual școlar din Coreea de Nord, ACESTA este răspunsul corect

La ce vârstă a învățat Kim Jong un să conducă mașina? Conform unui manual școlar din Coreea de Nord, ACESTA este răspunsul corect
Copiii nord-coreeni vor învăța la școală, printre altele, că Kim Jong-un a învățat să conducă automobile la vârsta de trei ani, ca parte a unei noi discipline școlare dedicate în întregime vieții și "operei revoluționare" a conducătorului acestui stat asiatic.

Profesorii vor fi obligați să predea aceste afirmații uimitoare ca fiind fapte adevărate, potrivit unui nou manual al profesorilor nord-coreeni, prezentat de postul TV Chosun din Coreea de Sud, informează independent.co.uk.

Printre alte elemente ale „istoriei” lui Kim Jong-un care vor fi predate elevilor se află un episod în care, la vârsta de nouă ani, dictatorul nord-coreean „a participat la o întrecere cu președintele unei companii străine producătoare de iahturi, care vizita Coreea de Nord în acea perioadă”. Potrivit manualului prezentat de Chosun TV, Kim Jong-un a câștigat cursa acvatică, „în ciuda tuturor așteptărilor”.

Îndoctrinarea căreia îi sunt supuși cetățenii nord-coreeni prin astfel de povești absurde reprezintă un nivel de propagandă dincolo de poveștile de zi cu zi care sunt difuzate în presa controlată de stat de la Phenian, în care este prezentat de obicei Kim Jong-un vizitând o serie de instituții și șantiere unde este nevoie de diferite tipuri de expertiză și în care liderul nord-coreean își oferă „propria expertiză din domeniu”, comentează publicația britanică.

Lee Seok-young, directorul sud-coreean al Radio Free Chosun, care difuzează în mod regulat informații despre Coreea de Nord, a declarat pentru agentția de știri UPI că manualul dedicat profesorilor ridică întrebări despre cum se poate ca profesorii să poată prezenta elevilor asemenea informații, ridicate la rangul de adevăr suprem, într-o instituție de învățământ.

Inchide