Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit de COVID-19, după ce a fost internat la ATI trei săptămâni. Cu ce s-a tratat el inițial

Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit de COVID-19, după ce a fost internat la ATI trei săptămâni. Cu ce s-a tratat el inițial
Caleb Wallace / Sursa: sanangelolive
Publicat: 30/08/2021, 10:09

Caleb Wallace, fondatorul mișcării „Apărătorii libertății din San Angelo”, un grup din Texas, SUA, care vrea să pună capăt a ceea ce ei numesc „tirania COVID-19”, a murit la 30 de ani, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Americanul avea trei copii, iar soția sa era însărcinată cu al patrulea.

Caleb Wallace a murit după ce a fost internat trei săptămâni în terapie intensivă. A ajuns în stare gravă la spital după ce , în prima fază, când s-a simțit rău, s-a tratat cu vitamina C, zinc, aspirină și ivermectină, , după cum a declarat soția sa pentru ziarul San Angelo Standard-Times.

Măsurule de prevenție, „o invazie a libertății individuale de către guvern”

„Caleb a murit în pace. Va trăi pentru totdeauna în inimile și mințile noastre”, a scris soția lui Caleb Wallace într-o postare pe GoFundMe, unde a strâns fonduri pentru acoperirea facturilor medicale, relatează G4Media, care citeaza scrie Corriere della Sera.

Jassica Wallace, care este casnică, publicase un anunț pentru a strânge 20.000 de dolari pentru facturile medicale ale soțului, încă de când ere intubat în spital, și, potrivit informațiilor de pe site, a strâns peste 65.000 de dolari.

Sursa: gofundme.com
Sursa: gofundme.com

Texanul muncea într-o companie care vinde echipamente de sudură în San Angelo și a considerat măsurile de prevenție împotriva COVID-19 ca fiind o invazie a libertății individuale de către guvern. Soția sa a ales să poarte mască, iar el i-a respectat decizia. „Am glumit spunând că el este de o parte și eu de cealaltă și asta ne-a făcut să ne potrivim perfect, ne-am echilibrat reciproc”, a spus ea pentru San Angelo Standard-Times.

Cei trei copii ai cuplului au primit vaccinurile normale pentru vârsta lor, iar soția se va vaccina împotriva COVID-19 după ce va naște, la sfârșitul lunii septembrie, a spus Lassica Wallace, subliniind că nu sunt antivacciniști.

Numărul de infecții și de spitalizări cu COVID-19 au fost în creștere în Texas în ultimele săptămâni. În regiunea Tom Green, care include orașul San Angelo, cazurile au crescut cu 50% în ultimele două săptămâni și internările cu 33%, potrivit New York Times. La Shannon Medical Center, unitatea de terapie intensivă este ocupată în proporție de 70%. Ocuparea medie în SUA a paturilor destinate pacienților COVID este de 68%, în timp ce în Texas este de 94%, arată sursa citată.

Varianta Delta, mult mai contagioasă, a devenit dominantă în SUA. Chiar dacă studiile arată o scădere a eficienței vaccinurilor, de la 91% la 66%, specialiștii de la Centrele pentru controlul bolilor și prevenție (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA, parte a Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale (Department of Health and Humat Services – n.r.). arată, totuși, o eficiență de două treimi în fața infecției cu SARS-CoV-2, ceea ce subliniază în continuare importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu