Lidl Ungaria va raționaliza unele produse de bază. Care este motivul

Lidl Ungaria va raționaliza unele produse de bază. Care este motivul
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31/01/2022, 09:49

Lanțul de magazine Lidl a anunțat că, începând din luna februarie, va raționaliza vânzarea unor alimente de bază în unitățile sale din Ungaria.

Motivul este acela că, recent, Guvernul condus de Viktor Orbán, a anunțat reglementarea prețurilor în cazul a șase tipuri de produse de bază, informează HotNews.

Pe 12 ianuarie, Guvernul de la Budapesta a anunțat că prețurile a șase produse de bază vor fi reglementate. Este vorba despre zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

Aceste produse vor avea prețuri plafonate și, mai mult, magazinele vor fi obligate să se asigure că ele vor fi în stoc. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii prețurilor la energie, care a dus la creșterea prețurilor produselor alimentare.

Astfel, în acest context, Lidl Ungaria a anunțat că va introduce o limită în ceea ce privește achiziționarea acestor produse. Astfel, clienții vor putea cumpăra pe un singur bon fiscal 10 kilograme de zahăr, 10 kilograme de făină, 12 litri de lapte și 10 litri de floarea soarelui.

Lidl anunță și oferte pentru aceste produse

Potrivit Lidl, vor fi introduse și oferte cu reduceri suplimentare față de prețurile stabilite de către autorități.

Spre exemplu, zahărul și făina vor fi vândute cu 10 forinți mai puțin, laptele UHT va fi cu 19% mai ieftin, iar uleiul de floarea soarelui va fi cu 15% mai ieftin decât prețul impus prin lege.

Potrivit sursei citate, compania de cercetare de piață NielsenIQ a prezentat indicele comerţului cu amănuntul, iar din aceste date a rezultat că populaţia ungară a cheltuit într-un an 43,5 miliarde de forinţi pe lapte şi 39 de milioane de forinţi pe ulei de gătit.