LIVE TEXT. Joe Biden, după ce a depus jurământul: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat” / Noul președinte al SUA a ținut un moment de reculegere pentru victimele COVID-19 – LIVE VIDEO

LIVE TEXT. Joe Biden, după ce a depus jurământul: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat” / Noul președinte al SUA a ținut un moment de reculegere pentru victimele COVID-19 - LIVE VIDEO
LIVE TEXT. Joe Biden, după ce a depus jurământul: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat” / Noul președinte al SUA a ținut un moment de reculegere pentru victimele COVID-19 / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 20/01/2021, 19:42
Actualizat: 20/01/2021, 19:48

Președintele Joe Biden și-a folosit discursul inaugural pentru a trimite un mesaj către restul lumii despre SUA.

„Iată mesajul meu către cei de dincolo de granițele noastre. America a fost testată și am ieșit mai puternici pentru asta. Ne vom repara alianțele și ne vom angaja din nou cu lumea”, a declarat acesta, promițând o schimbare față de politicile izolaționiste ale predecesorul său.

Biden: „Vom fi un partener puternic și de încredere”

„Vom conduce, nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru. Vom fi un partener puternic și de încredere pentru pace, progres și securitate”, a adăugat Biden.

Mulți lideri europeni au trimis pe Twitter felicitări către noua administrație și și-au exprimat optimismul în ceea ce privește colaborarea.

Biden: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat”

Președintele Joe Biden a făcut referire la situația actuală a Americii în timpul discursului său inaugural, menționând că țara are „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat, multe de construit și multe de câștigat”.

Pe măsură ce numărul deceselor ale unor persoane bolnave de coronavirus a depășit 400.000 în această săptămână, Biden a menționat că „puțini oameni din istoria națiunii noastre au fost mai provocați sau au găsit un timp mai dificil sau mai dificil decât timpul în care ne aflăm acum”.

Vorbind în mod specific despre pandemia COVID-19, Biden a făcut referire la un „virus o dată la un secol, care urmărește în tăcere țara. A luat atâtea vieți într-un an cât America a pierdut în tot cel de-Al Doilea Război Mondial”.

Dar, pe fondul multor dureri și conflicte, deoarece „s-au pierdut milioane de locuri de muncă” și se cere „justiție rasială de aproape 400 de ani”, Biden a oferit semne de speranță.

„Pentru a depăși aceste provocări, pentru a restabili sufletul și a asigura viitorul Americii, avem nevoie de mai mult decât de cuvinte. Este nevoie de cel mai evaziv dintre toate lucrurile dintr-o democrație: unitate”, a subliniat Biden.

Biden: „Nu-mi spuneți că lucrurile nu se pot schimba”

În discursul său inaugural în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a cerut un nou început, deoarece țara trăiește „un moment istoric de criză și provocare”.

„Căci fără unitate, nu există pace, doar amărăciune și furie. Niciun progres, doar o revoltă epuizantă. Nicio națiune, doar o stare de haos. Acesta este momentul nostru istoric de criză și provocare, iar unitatea este calea de urmat. Ascultați-vă unul pe celălalt. Vedeți-vă unul pe celălalt. Arătați respect unul față de celălalt”, a declarat acesta.

Acesta s-a arătat împotriva culturii „războiului total” în procesul de elaborare a politicilor și manipularea faptelor.

„Colegii mei americani, trebuie să fim diferiți de asta. America trebuie să fie mai bună decât asta. Și cred că America este mult mai bună decât asta”, a punctat Biden.

Evocându-l pe doctorul Martin Luther King Jr. și faimosul său discurs, „Am un vis” și femeile care protestează pentru dreptul la vot, Biden a făcut o notă optimistă despre schimbare.

„Astăzi marchăm depunerea jurământului primei femei din istoria americană aleasă în funcție națională, vicepreședintele Kamala Harris. Nu-mi spuneți că lucrurile nu se pot schimba”, a mai susținut președintele sUA.

Biden păstrează un moment de reculegere pentru americanii care au murit de CCOVID-19

În timpul discursului său inaugural, președintele Joe Biden a cerut americanilor să păstreze propriul moment de reculegere pentru cele peste 400.000 de persoane care au murit în timpul pandemiei de coronavirus.

„În primul meu act de președinte, aș dori să vă rog să vă alăturați mie într-un moment de rugăciune tăcută pentru a ne aminti de toți cei pe care i-am pierdut anul trecut în urma pandemiei. Acei 400.000 de colegi americani – mame, tați, soți, soții, fii, fiice, prieteni, vecini și colegi. Îi vom onora și vom deveni poporul și națiunea pe care știm că putem și ar trebui să fim”, a spus Biden.

Biden se angajează să fie președinte „pentru toți americanii”

Joe Biden s-a angajat să fie un „președinte pentru toți americanii”, inclusiv pentru cei care nu i-au susținut campania.

„Voi lupta la fel de mult pentru cei care nu m-au sprijinit ca pentru cei care m-au susținut. Pentru toți cei care ne-au susținut campania, mă simt onorat de încrederea pe care au avut-o în noi. Tuturor celor care nu ne-au sprijinit, vreay să le spun asta. Ascultați-mă pe măsură ce mergem înainte. Priviți-mă pe mine ș inima mea. Dacă încă nu sunteți de acord, așa să fie. Asta este democrația. Asta este America. Dreptul de a disenta în mod pașnic în cadrul gardurilor republicii noastre este poate cea mai mare forță a acestei națiuni. Cu toate acestea, ascultați-mă clar. Dezacordul nu trebuie să ducă la dezbinare. Și vă promit acest lucru. Voi fi un președinte pentru toți americanii. Toți americanii. Și vă promit că voi lupta la fel de mult pentru cei care nu m-au susținut ca pentru cei care m-au susținut”, a declarat Biden.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!