LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Israelul respinge ideea întreruperii confruntărilor militare înainte de eliberarea ostaticilor

Publicat: 07/11/2023, 09:35
Actualizat: 07/11/2023, 22:00
21:53

SUA insistă că Fâșia Gaza va rămâne teritoriu palestinian

Administrația SUA a dat asigurări, marți seară, ca reacție la afirmațiile premierului israelian, Benjamin Netanyahu, că nu susține ocuparea Fâșiei Gaza de către Israel.

”Fâșia Gaza este teritoriu palestinian și va rămâne teritoriu palestinian. La modul general, noi nu susținem reocuparea Fâșiei Gaza, nici Israelul nu vrea acest lucru”, a declarat Vedant Patel, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Citește articolul AICI

20:53

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat, marți seară, că armata israeliană avansează în Fâșia Gaza, semnalând inclusiv incursiuni în orașul Gaza. De asemenea, Netanyahu a avertizat mișcarea islamistă Hezbollah, activă în sudul Libanului.

”În sud, războiul avansează cu o forță pe care Hamas nu a mai văzut-o. Orașul Gaza este înconjurat. Acționăm și în interior, intensificăm presiunile asupra Hamas de la oră la oră”, a afirmat Netanyahu.

Citește articolul AICI

19:57

Israelul respinge ideea unui armistițiu umanitar și insistă pentru eliberarea ostaticilor

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a respins, marți seară, ideea pauzelor umanitare în confruntările din Fâșia Gaza.

Yoav Gallant a subliniat că Israelul nu va accepta întreruperea confruntărilor militare până nu vor fi eliberați cei aproximativ 240 de ostatici din Fâșia Gaza.

19:57

Peste 400 de cetățeni americani au fost evacuați din Fâșia Gaza

Peste 400 de cetățeni americani au fost evacuați din Fâșia Gaza în ultima săptămână, anunță Departamentul de Stat de la Washington.

“Le-am oferit asistență la peste 400 de cetățeni americani, pentru a părăsi Fâșia Gaza”, a declarat marți Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

18:36

Armata israeliană a atacat poziții din sudul Libanului, după interceptarea unei drone

Armata israeliană a interceptat, marți, o dronă lansată din sudul Libanului.

Ulterior, militarii israelieni au lansat obuze de artilerie spre poziții islamiste din sudul Libanului, unde este activ grupul islamist Hezbollah.

17:12

Blinken face apel la unitate în cadrul Grupului G7

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a pledat marți, în Japonia, pentru poziții unitare în cadrul Grupului G7 în privința conflictului militar dintre Israel și grupurile islamiste din Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

14:52

IDF a interceptat o țintă aeriană suspectă la granița cu Libanul

Cu puțin timp în urmă, sistemul de apărare antiaeriană al IDF a interceptat o țintă suspectă în aer care a fost identificată în zona frontierei cu Libanul înainte de a trece pe teritoriul israelian.

În plus, teroriștii au tras asupra unui post al IDF în zona Aramshe din nordul Israelului. Nu au fost raportați răniți, precizează armata

Soldații israelieni au răspuns cu focuri de artilerie spre originile tirurilor din Liban.

14:48

Imagini cu armata israeliană pătrunzând în tunelurile Hamas din Gaza/ Traseul trecea prin sufrageria unei locuințe

Soldații IDF continuă să localizeze și să distrugă tunelurile teroriștilor Hamas. Luni, rezerviștii din Brigada Negev a Brigăzii 551 și soldații din Unitatea Yahalom au localizat mai multe tuneluri în interiorul unei locuințe dintr-un cartier civil din zona Beit Hanoun. (mai multe detalii și imagini video – AICI)

11:48

IDF: O celulă teroristă a încercat să lanseze rachete antitanc spre Israel

Cu puțin timp în urmă, o celulă teroristă a încercat să lanseze rachete antitanc spre teritoriul israelian adiacent zonei Shtula din nordul Israelului. Un tanc al IDF a lovit celula.

În plus, soldații IDF au lovit un post Hezbollah pentru a contracara o amenințare, spun aceștia.

Tot astăzi, IDF a deschis din nou un coridor de evacuare pentru ca civilii din nordul Gazei să se deplaseze spre sud.

10:10

MAE: 103 cetățeni români din Gaza și membrii familiilor acestora au primit permisiunea de a părăsi teritoriul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că 103 cetățeni români și membrii de familie ai acestora au primit, în această noapte, permisiunea de a părăsi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah.

Aceștia vor putea intra pe teritoriul Egiptului în cursul zilei de marți.

Potrivit MAE, aceștia urmează să fie evacuați cu respectarea tuturor procedurilor specifice. Citește mai mult…

09:43

Fostul premier israelian Ehud Barak anticipează un „război lung” cu Hamas și AVERTIZEAZĂ: „Pierdem opinia publică în Europa”

Fostul premier israelian Ehud Barak este de părere că războiul Israelului cu gruparea teroristă Hamas va fi unul ”lung și dificil”, dar trage și un semnal de alarmă referitor la sprijinul de care se bucură țara sa în această perioadă.

Există riscul ca Israelul să piardă ”opinia publică” în Europa și nu numai, a declarat Ehud Barak în timpul unui interviu acordat Politico, iar mai multe guverne europene ar putea reconsidera poziția față de operațiunea militară declanșată de Israel în Fâșia Gaza. (mai multe detalii AICI)

09:43

Războiul dintre Israel și gruparea Hamas continuă, iar atacurile forțelor israeliene asupra teritoriilor palestiniene sunt din ce în ce mai puternice.

GÂNDUL vă prezintă, în regim Live Update, situația din Israel și teritoriile palestiniene.

Israelul va avea responsabilitatea securității în Fâșia Gaza pentru o perioadă nedeterminată după încheierea războiului, a declarat luni premierul Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat rețelei ABC.

„Am văzut ce se întâmplă când Israelul nu este responsabil în ceea ce privește securitatea. Când nu avem această responsabilitate de securitate, vedem o explozie a terorismului Hamas, la cote inimaginabile”, a spus Netanyahu, făcând referire la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Netanyahu și-a reiterat promisiunea sa de săptămâna trecută de a nu accepta nicio încetare a focului până la întoarcerea celor 240 de ostatici ținuți de Hamas în Gaza, notează Jerusalem Post.

Între timp, forțele israeliene au preluat controlul asupra unui bastion militar al Hamas din nordul Fâșiei Gaza, a anunțat IDF marți dimineață. (detalii și video AICI)

Luptătorii IDF din Brigada a șaptea blindată au fost însoțiți de avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene care au lovit o celulă teroristă, mai notează Armata.

IDF a lovit, de asemenea, zeci de ținte Hamas din Fâșia Gaza peste noapte, a spus armata israeliană.

Guterres: Gaza devine un cimitir al copiilor. Apel către Israel

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut o încetare „urgentă” a focului în Gaza, avertizând că enclava a devenit un „cimitir al copiilor”. Totodată, el a acuzat Hamas că ar folosi civilii ca scuturi umane în conflictul cu forțele israeliene.

„Catastrofa aflată în desfășurare face ca nevoia unei încetări a focului din motive umanitare să fie tot mai urgentă cu fiecare oră care trece”, a spus Guterres.

El a vorbit luni, la sediul ONU, cu ocazia lansării unei campanii de strângere de fonduri pentru civilii din Fâșia Gaza. Campania își propune să strângă aproximativ 1,2 miliarde de dolari pentru ajutorarea victimelor conflictului din enclava palestiniană, mai notează sursa citată.

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto