Londra, Hong Kong și Beijng au cele mai scumpe spații de birouri din lume

Londra, Hong Kong și Beijng au cele mai scumpe spații de birouri din lume
Londra, Hong Kong și Beijing sunt orașele cu cele mai scumpe chirii pentru spații de birouri din lume, ca urmare a cererii foarte ridicate din partea companiilor din sectorul financiar și din IT, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle.
Publicat: 19/11/2013, 16:34
Actualizat: 07/02/2016, 10:21

Londra, Hong Kong și Beijing sunt orașele cu cele mai scumpe chirii pentru spații de birouri din lume, ca urmare a cererii foarte ridicate din partea companiilor din sectorul financiar și din IT, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle.

St James”s, în centrul Londrei, este zona cu cele mai ridicate chirii pentru birouri, de 194 de dolari pe picior pătrat (2.088 de dolari pe metru pătrat) pe an, se arată în raport, care clasifică cele mai scumpe 12 orașe în funcție de chiriile penrtru spații de birouri premium.

În St James’s sunt active multe fonduri suverane și de hedging, precum și manageri pentru investiții și active.

Pe poziția a doua se situează centrul orașului Hong Kong, unde chiriile sunt de 162 de dolari pe picior pătrat (1.744 dolari pe metru pătrat) pe an. Zona beneficiază de hoteluri și magazine de lux, legături excelente de transport și este locația aleasă de comunitatea bancară și financiară din orașul asiatic.

Finance Street, din Beijing, pe locul al treilea, a fost planificată special pentru cele mai importante instituții financiare și companii de stat din China, dar atrage și bănci de investiții sau companii de asigurări din străinătate, se arată în studiu. Chiria pentru spațiile de birouri din această zonă se ridică la 137 de dolari pe picior pătrat (1.475 dolari pe metru pătrat) pe an.

Următoarea este Rue du Rhône, din Geneva, cea mai scumpă locație din Elveția pentru firmele de administrare a averii, bănci și magazine de lux. Chiriile anuale se situează la 116 dolari pe picior pătrat (1.249 dolari pe metru pătrat).

Top cinci este completat de Menlo Park, din Silicon Valley, SUA, unde spațiile de birouri costă 111 dolari pe picior pătrat (1.195 dolari pe metru pătrat). În această zonă sunt prezente numeroase companii importante din IT.

Pe șase se află zona Kremlinului, din Moscova, cu un cost de 107 dolari pe picior pătrat (1.152 dolari pe metru pătrat). Spațiile de birouri din această parte a Moscovei sunt atractive pentru bănci și alte companii din sectorul financiar, precum și pentru firme de avocatură.

Imediat după Kremlin se situează Fifth Avenue, din New York, una dintre cele mai scumpe locații din lume pentru retaileri. Pe Fifth Avenue sunt prezente, însă, și numeroase fonduri de hedging, care plătesc 104 dolari pe picior pătrat (1.119 dolari pe metru pătrat) pentru spații de biroruri premium în Manhattan.

Locul opt este ocupat de Raffles Place and Marina Bay, centrul financiar al orașului Singapore, cu 103 dolari pe picior pătrat (1.109 dolari pe metru pătrat), urmat de Triunghiul de Aur – Champs Elysee, din Paris, cu un cost al chiriilor de 99 de dolari pe picior pătrat (1.066 dolari pe metru pătrat), și Marunouchi – Tokyo, cu 98 de dolari pe picior pătrat (1.055 dolari pe metru pătrat).

Ultimele două poziții din topul celor 12 locații sunt adjudecate de zona Uraniastrasse – Paradeplatz din Zurich, cu 91 de dolari pe picior pătrat (979 dolari pe metru pătrat) pe an, și Lujiazui din Shanghai, unde chiriile se situează la 87 de dolari pe picior pătrat (936 dolari pe metru pătrat).

Lujiazui, cel mai imprtant centru de business din Shanghai, s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani, odată cu dezvoltarea economică accelerată a Chinei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată