Lovitură pentru „El Chapo”! Soția sa ar colabora cu autoritățile americane

Lovitură pentru „El Chapo”! Soția sa ar colabora cu autoritățile americane
Lovitură pentru „El Chapo”! Soția sa ar colabora cu autoritățile americane / Foto colaj: Instagram
Publicat: 28/02/2021, 12:20

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman „El Chapo”, a fost arestată luni pe aeroportul internațional Dulles din Washington, pentru trafic de droguri, dar și pentru că l-a ajutat pe soțul său să evadeze de mai multe ori din închisorile din Mexic.

Soția lui „El Chapo” are 31 de ani și deține dublă cetățenie, americană și mexicană, scrie Digi24.ro.

Aceasta va apărea marți în fața justiției americane pentru a fi inculpată pentru implicare în aducerea și distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana în SUA.

Ajutor de nădejde pentru „El Chapo”

Aceasta l-a ajutat pe „El Chapo” să evadeze în 2015 din închisoarea Altiplano. În ianuarie 2017, norocul traficantului nr. 1 din lume s-a terminat și a fost încarcerat pe viață în SUA (2019). „El Chapo” a condus cu mână de fier cartelul drogurilor din Sinaloa, timp de 30 de ani.

Coronel Aispuro era la curent cu traficul masiv de cocaină, heroină și alte droguri, au declarat procurorii americani.

Femeia este acuzată că avea rol de intermediar și transmitea mesajele cartelului către Guzman și ordinele acestuia, când traficantul era în închisoare în Mexic.

Emma Coronel are o imagine de „divă” și nu de puține ori poveștile legate de cuplu au oscilat între momente romantice și detalii teribile despre activitățile lui „El Chapo”.

Și-a declarat admirația pentru soțul ei

Într-un interviu pentru New York Times, aceasta a declarat că îl „admiră” pe „El Chapo”, care e cu 32 de ani mai în vârstă. Cei doi au împreună două fete gemene.

Soția traficantului era o celebritate pe Instagram, unde avea 140.000 de urmăritori, imitând-o pe Kim Kardashian cu selfie-uri glamour, rochii scumpe, poze sexy și cumpărături de zeci de mii de dolari.

Soţia lui El Chapo, arestată pentru trafic de droguri

Coronel Aispuro a participat zilnic la procesul soţului ei din New York, dar i-a rămas loială, spunând la sfârşitul procesului lui „El Chapo”: „Nu-l cunosc pe soţul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca fiinţa umană pe care am cunoscut-o şi cea cu care m-am căsătorit.”

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase