Lovitură zdrobitoare pentru Statul Islamic. Fiul liderului Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis

Redactor:
Bianca Pavaluca
Lovitură zdrobitoare pentru Statul Islamic. Fiul liderului Abu Bakr al-Baghdadi  a fost ucis
Hudhayfah al-Badri, fiul liderului liderului Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în Siria în timpul unei operațiuni

Hudhayfah al-Badri, fiul liderului ISIS, a murit în timpul unei operațiuni împotriva Guvernului sirian și forțelor rusești în provincia Homs din Siria. Informația a fost transmisă prin rețeaua de mesagerie Telegram, alături de o poză cu un tânăr care ține în mână o armă.

Locația exactă a tatălui său, al cărui nume real este Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, nu este cunoscută la momentul actual. Mesajul implică de asemenea faptul că acesta ar fi încă în viață. Abu Bakr al-Baghdadi a fost declarat mort sau rănit de mai multe ori. Statele Unite a pus o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru capturarea sa.

„Hudayfah al-Badri, fiul Califului, a fost ucis într-o operațiune împotriva Nusayriyyah și a rușilor la termocentrala din Homs”, a confirmat postul de televiziune al grupării teroriste. Potrivit Reuters, termenul „Nusayriyyah” se referă la comunitatea alawită din Siria, din care face parte și președintele Bashar al-Assad.

Nicio informație despre el nu a mai fost primită din septembrie 2017, când îndemnase susținătorii Stat Islamic să atace țările din Occident și să continue lupta în Siria și Irak. Nu se cunosc foarte multe informații despre familia liderului organizației Stat Islamic. Un expert în islamism, sfătuitor al Guvernului din Irak, a declarat că Hudhayfah al-Badri s-a născut în Irak, în orașul Samarra, în anul 2000.

 

Inchide