Macron avertizează Israelul că o invazie în Fâșia Gaza ar fi ”o eroare” /Biden îndeamnă armata israeliană să evite atacurile asupra civililor

Macron avertizează Israelul că o invazie în Fâșia Gaza ar fi ”o eroare” /Biden îndeamnă armata israeliană să evite atacurile asupra civililor
Publicat: 25/10/2023, 22:20

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat miercuri seară, în Egipt, că o intervenție terestră masivă a armatei israeliene în Fâșia Gaza ar fi ”o eroare”, în timp ce omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, a îndemnat Israelul să evite atacarea civililor palestinieni.

După vizitele efectuate în Israel, în Cisiordania și în Iordania, Emmanuel Macron s-a întâlnit miercuri, la Cairo, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.

”O intervenție masivă, care ar pune în pericol viața populației civile, eu cred că ar fi o eroare din partea Israelului, deoarece nu va putea proteja pe termen lung Israelul și nu este în concordanță cu normele privind respectarea populațiilor civile, cu dreptul umanitar și cu regulile războiului”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde.

În cadrul eforturilor umanitare, Franța a decis să trimită în estul Mării Mediterane, în largul Fâșiei Gaza, nava Tonnerre, dotată cu sisteme de acordare a serviciilor medicale. De asemenea, un avion francez va transporta provizii în Fâșia Gaza, unde bilanțul bombardamentelor israeliene a ajuns, conform autorităților locale, la 6.546 de morți și 17.439 de răniți.

Joe Biden cere armatei israeliene să evite atacurile asupra civililor

Președintele SUA, Joseph Biden, a emis dubii asupra bilanțului victimelor prezentat de autoritățile din Fâșia Gaza, subordonate grupului islamist Hamas, dar a admis că sunt și victime civile.

”Nu am idee dacă palestinienii spun adevărul despre numărul persoanelor ucise, dar sigur au fost ucise și persoane nevinovate. Cred că trebuie să fim atenți. Israelul trebuie să aibă mare grijă, să se asigure că îi atacă doar pe cei implicați în acest război împotriva Israelului. Este împotriva intereselor lor când nu se întâmplă acest lucru”, a afirmat președintele Biden, conform cotidianului Haaretz.

De altfel, Biden a negat că i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza. ”Este decizia lor, eu nu am cerut acest lucru, dar Israelul trebuie să se apere de atacurile Hamas și, în același timp, să evite atacarea civililor”, a subliniat președintele SUA.

Conform unor surse citate de publicația The Wall Street Journal (WSJ), Guvernul Israelului a acceptat o solicitare a Administrației de la Washington de amânare a unei ofensive terestre în Fâșia Gaza până când armata americană va suplimenta măsurile de apărare în Orientul Mijlociu. Departamentul Apărării din SUA vrea să trimită sisteme antiaeriene și antibalistice suplimentare la bazele militare americane din Irak, Siria, Kuwait, Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, în cadrul eforturilor de respingere a atacurilor cu rachete și drone lansate de grupuri islamiste pro-iraniene. De asemenea, Guvernul Israelului a semnalat că ține cont de eforturile umanitare din Fâșia Gaza și de acțiunile diplomatice pentru eliberarea ostaticilor deținuți de grupurile militante Hamas și Jihadul Islamic.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat, miercuri seară, că armata israeliană este pregătită pentru o invazie pe teritoriul palestinian Fâșia Gaza, dar nu a specificat momentul sau amploarea operațiunii.

”Împreună cu ministrul Apărării, Yoav Gallant, cu ministrul Benny Gantz, la nivelul Cabinetului de Securitate, cu ajutorul șefului Statului Major și cu liderii serviciilor de securitate, lucrăm permanent pentru a atinge obiectivele, fără considerente politice. Obiectivul este salvarea națiunii și obținerea victoriei. Au fost omorâți mii de teroriști și este doar începutul. Ne pregătim pentru o incursiune la sol. Nu voi specifica momentul, modul sau numărul trupelor (…)”, a declarat Netanyahu, avertizând că grupul Hamas va fi distrus.

Foto: Profimedia

Citește și:

Netanyahu afirmă că armata israeliană va distruge grupul Hamas / ”Ne aflăm în mijlocul unei lupte pentru existență”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator