MAE începe mâine operațiunea „Desant” pentru reabilitarea imaginii României în Europa

MAE începe mâine operațiunea Desant pentru reabilitarea imaginii României în Europa
Publicat: 02/08/2012, 11:22
Actualizat: 01/09/2012, 04:00

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce începe de mâine o acțiune de informare a liderilor europeni cu privire la evenimentele politice recente din România.

Întrebat de gândul dacă, în ultimele zile, a continuat să dea explicații în Europa pe marginea situației politice de la București, după cum a declarat că a făcut înainte REFERENDUM 2012, Marga a răspuns: „în legătură cu referendumul, este pregătită o acțiune a Ministerului, pe care o numim >, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu brațele, gențile, argumentele și cu hârtiile”.

Scopul acestei acțiuni este, potrivit ministrului de Externe, „de a arăta ce anume s-a petrecut în România, și anume o reconfigurare democratică a scenei politice”.

În vederea „Desantului”, MAE a pregătit diferite materiale cu care să se ducă în capitalele europene: legislație românească, „o relatare factuală” a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni etc.

De mâine încolo, se folosește timpul de către ministru, secretar de stat, de către directorii generali pentru a purta discuții în diferite capitale”, a declarat Andrei Marga, care a precizat că, la nivel telefonic, aceste discuții au început deja.

Totodată, șeful diplomației românești a punctat că dă explicații în străinătate de mai mult timp, adăugând că același lucru l-au făcut și alte instituții ale României, pentru a liniști spiritele europene cu privire la situația politică de la București.

Andrei Marga a mai subliniat că „nu există nicio declarație a vreunei instituții – minister de Externe, guvern, președinție – referitoare la situația României”. În schimb, ceea ce s-a citat în presa românească și internațională au fost declarații făcute în conferințe de presă, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor pe tema scandalului politic din România.

La precizarea gândul că, spre exemplu, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a criticat chiar neîntrebat și în termeni foarte duri ceea ce se întâmplă în România, criticile regăsindu-se și în raportul pe Justiție al țării noastre, Andrei Marga a admis că, la nivel de Comisie, „este altceva” și că se poate ca guvernele naționale din Europa să fi tăcut tocmai pentru a lăsa Comisia să critice România.

„Știm documentul Comisiei, știm părțile lui, știm care sunt condiționalitățile. Acum, sigur, ne preocupă să lămurim cum s-a derulat referendumul, care au fost premizele lui legale, pentru că puține țări au mecanismul suspendării președintelui. De asemenea, referitor la cele 11 puncte (document cu 11 cerințe ale Comisiei Europene pentru România, n.red.), această parte este tratată cu toată atenția și guvernul României aplică, așa cum s-a angajat prin primul-ministru Ponta, aceste puncte”, a mai declarat Andrei Marga.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...