Manifestanți ecologiști arestați la Sofia, după ce au blocat o intersecție

Manifestanți ecologiști arestați la Sofia, după ce au blocat o intersecție
Publicat: 14/06/2012, 07:38
Actualizat: 22/08/2013, 21:01

Doisprezece manifestanți ecologiști au fost arestați miercuri seara la Sofia, după ce au blocat timp de peste o oră una dintre principalele intersecții din capitala bulgară, a anunțat Ministerul de Interne, citat de AFP.

Sute de persoane au protestat, în cadrul unui miting organizat prin intermediul rețelelor de socializare, față de o lege privind pădurile, dezbătută în a doua lectură de Parlament, care ar simplifica procedura de obținere a unui drept de construcție pe terenuri publice, în special în zone naturale protejate.

Scandând „Mafia” și „Vrem natură, nu beton”, tinerii manifestanți au rămas așezați timp de peste o oră într-o intersecție din centrul orașului. Ei le-au oferit flori jandarmilor echipați cu căști, scuturi și bastoane. Forțele de ordine i-au dispersat în final, arestându-i pe cei care refuzau să părăsească strada.

Noua lege vizează, între altele, extinderea stațiunilor de schi și construcția de piste, în condițiile în care Bulgaria, al cărei teritoriu este constituit în proporție de 40 la sută din terenuri forestiere, nu are decât 200 de kilometri de piste.