Marea Britanie avertizează UE: „Nu vom pleca pe furiș ca un animal rănit”

Redactor:
Maria Bîrnaure
Marea Britanie avertizează UE: „Nu vom pleca pe furiș ca un animal rănit”
Philip Hammond, ministrul de Finanțe britanic, le transmite un mesaj de avertisment partenerilor europeni ai Marii Britanii, admițând că Regatul Unit „se va apăra" și „nu va pleca pe furiș ca un animal rănit" în cazul în care nu obține ceea ce își dorește în urma Brexitului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Andrew Marr Show de la postul BBC. Într-un limbaj agresiv, cancelarul britanic a afirmat că Regatul Unit va face tot ceea ce trebuie pentru a rămâne o parte competitivă în cadrul negocierilor pentru Brexit, astfel încât să reușească să părăsească Uniunea fără a semna un tratat comercial. 

„Dacă există cineva în Uniunea Europeană care crede că dacă nu semnăm un acord cu UE, dacă nu continuăm să lucrăm împreună, Marea Britanie va pleca pe furiș ca un animal rănit, se înșală”, a declarat Philip Hammond. 

Folosirea acestui limbaj este un atac direct la declarațiile făcute de John Major care susține că Regatul ar trebui să renunțe la puternica retorică anti-UE înainte de începerea negocierilor.  

„Poporul britanic are un spirit de luptă incredibil și ne vom apăra. Vom crea noi acorduri comerciale în întreaga lume. Ne vom extinde afacerile la nivel global. Vom merge din aproape în aproape și vom face tot ceea ce este necesar pentru ca Marea Britanie să rămână competitivă din punct de vedere economic”, a plusat Hammond. 

Fostul prim-ministru John Major a spus în urmă cu o săptămână că Guvernul May ar trebui să renunțe la „retorica ieftină” privind negocierile conform articolului 50 și să fie sincer, avertizând poporul în ceea ce privește riscurile Brexitului. 

Hammond a confirmat, de asemenea, că guvernul britanic este pregătit să taie taxele pentru afaceri, astfel încât să atragă investitori din UE, mișcare care este văzută drept o cale spre tăierea unor taxe și din sectorul public. 

„Noi vrem să negociem. Ne așteptăm să fim capabili să obținem un acord de liber schimb cu partenerii noștri europeni, însă ei trebuie să știe că în caz contrar Marea Britanie nu se va retrage într-un colț”, a susținut cancelarul Hammond. 

Aceste comentarii apar după ce un raport al CameRei Lorzilor arată că Marea Britanie poate părăsi UE fără să plătească vreun ban în cazul în care nu va exista niciun acord comercial. 

Philip Hammond a revenit, totuși, și a sugerat, pe un ton împăciuitor, că Marea Britanie va plăti toate dările pe care le va datora Uniunii în urma Brexitului. „Suntem o națiune care își respectă obligațiile internaționale. Întotodeauna am făcut-o, o vom face întotdeauna și toată lumea poate să fie sigură că așa se va întâmpla”, a spus acesta. 

Hammond a spus că va adopta o atitudine precaută în discuțiile de miercuri privitoare la buget. Un raport publicat în Sunday Times arată că bugetul va fi folosit astfel încât să asigure o sumă de 60 de miliarde de lire care să fie folosită în cazul unor turbulențe cauzate de brexit. 

Hammond spune că a considerat că în calitate de ministru de finanțe, rolul său este acela de a se asigura că Marea Britanie are suficiente rezerve astfel încât să se pornească pe drumul pe care îl va avea de parcurs în următorii doi ani și că este convins că Regatul are suficient „gaz în rezervor” pentru a finaliza cu succes această „călătorie”.  

Gigi Becali, atac incredibil de dur la adresa Anamariei Prodan: ”Nici nu mai vorbesc cu...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Scandal șocant, în direct, la TV! Gigi Becali a făcut-o praf pe Anamaria Prodan! De...
Harta lumii trebuie să fie modificată în curând. Cum au ajuns să fugă țările unele...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Prima țară care aprobă utilizarea ivermectinei pentru tratarea SARS-CoV-2
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Soția lui Ilie Năstase, DECIZIE RADICALĂ. Unde a plecat, departe de Ilie Năstase
Breaking: Un mare star de la Hollywood divorțează de soția secretă româncă pe care o...
Vestea șoc a momentului în România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS la doar 38 de...
Fotografia publicată de Anda Adam în care a dezactivat comentariile. Cum arată la 40 de...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide