Marea Britanie și Turcia condamnă vehement intervenția Moscovei în Siria. „Rusia a intervenit în sprijinul măcelarului Bashar al-Assad”

Marea Britanie și Turcia condamnă vehement intervenția Moscovei în Siria. „Rusia a intervenit în sprijinul măcelarului Bashar al-Assad

„Rusia a intervenit în sprijinul măcelarului Bashar al-Assad, ceea ce este o eroare teribilă pentru Rusia și pentru întreaga lume”, a declarat David Cameron, potrivit BBC, cu ocazia congresului anual al Partidului Conservator, desfășurat în Manchester.

„Intervenția militară rusă va face regiunea mai instabilă, va conduce la intensificarea radicalizării și la amplificarea terorismului. Aș transmite Rusiei următorul mesaj: schimbați direcția, alăturați-vă nouă în atacarea rețelei teroriste Stat Islamic”, a insistat premierul Marii Britanii.

Rusia susține că atacă poziții teroriste în Siria, dar Cameron a exprimat dubii privind acest lucru. „Din ceea ce am văzut până acum, majoritatea bombardamentelor ruse au vizat zone din Siria care nu sunt ocupate de rețeaua teroristă Stat Islamic, ci de opozanți ai regimului”, a spus Cameron.

La rândul său, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat Rusia că riscă izolarea pe plan internațional.

„Intervenția Rusiei în Siria este o mare eroare. Turcia este întristată și dezamăgită de acțiunile Rusiei”, a spus Recep Tayyip Erdogan, care oferă susținere forțelor opoziției siriene în conflictul cu regimul de la Damasc.

Atacarea insurgenților susținuți de Occident este „inacceptabilă”, a spus Erdogan, conform site-ului ziarului The Washington Post.

Rusia a intensificat, duminică, raidurile aeriene efectuate în Siria, distrugând poziții teroriste, Statul Major al armatei ruse susținând că aproximativ 600 de islamiști încearcă, pe fondul bombardamentelor, să fugă spre Europa, informează CNN. „Raidurile ruse au redus considerabil capacitățile teroriste”, a declarat generalul rus Andrei Kartapolov, șeful Direcției pentru operațiuni de luptă din cadrul Statului Major al armatei ruse, subliniind că sunt vizate poziții ale grupurilor islamiste Stat Islamic și Frontul al-Nusra.

Rusia, principalul aliat internațional al regimului de la Damasc, a inițiat miercuri raiduri aeriene în Siria, vizând, oficial, rețeaua teroristă Stat Islamic. Conform unor surse, aviația militară rusă a atacat poziții insurgente, spre nemulțumirea Statelor Unite și a altor țări occidentale, care oferă susținere opoziției siriene. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizație afiliată opoziției siriene, raidurile aeriene ruse s-au soldat cu moartea a cel puțin 39 de civili.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite a cerut, vineri, Rusiei să înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor ocupate de rețeaua teroristă Stat Islamic. În plus, președintele SUA, Barack Obama, a avertizat Rusia și Iranul că implicarea în războiul din Siria nu va contribui la depășirea crizei, acuzând că raidurile aeriene ruse pentru susținerea regimului Bashar al-Assad slăbesc opoziția moderată și consolidează pozițiile rețelei teroriste Stat Islamic. Obama a respins poziția Rusiei, care consideră că toate forțele care luptă împotriva regimului de la Damasc ar fi „teroriști”. „Problema în Siria este Bashar al-Assad și acțiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze”, a declarat Obama.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marți pe omologii săi din SUA și Franța, Barack Obama și Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad. Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă Vladimir Putin a respins ideea, pledând pentru stabilitate în Orientul Mijlociu și în nordul Africii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 250.000 de morți.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU