Marea Britanie vrea să trimită nave de război în Marea Neagră! Federația Rusă, încolțită!

Redactor:
Marius Olaru
Marea Britanie vrea să trimită nave de război în Marea Neagră! Federația Rusă, încolțită!
Marea Britanie vrea să trimită nave de război în Marea Neagră! Federația Rusă, încolțită! / Sursa FOTO: wikimedia.org The Royal Navy's new aircraft carrier HMS Queen Elizabeth will arrive in Gibraltar today for her first overseas port visit. The 65,000 tonne future flagship will be conducting a routine logistics stop having left her home in Portsmouth last week for helicopter trials. Images By PO PHOT Dave Jenkins

Marea Britanie vrea să trimită o adevărată flotă în Marea Neagră. Nave de război, elicoptere Merlin și avioane de luptă F-35B sunt pregătite să ajungă în largul coastelor peninsulei Crimeea! Londra se alătură comunității internaționale care pune presiune pe Federația Rusă în chestiunea conflictului din estul Ucrainei.

America tocmai ce a renunțat la ideea de a trimite nave de război în Marea Britanie. Iată, însă, că o altă forță din NATO este pregătită să ia locul Washingtonului, ca un mesaj clar transmis Moscovei.

Portavionul HMS Queen Elizabeth, pregătit să intre în Marea Neagră

Avioanele RAF F-35B şi elicopterele Merlin sunt pregătite să decoleze de pe transportatorul HMS Queen Elizabeth. Conform Sunday Times, britanicii sunt pregătiți să trimită în Marea Neagră cel mai puternic portavion din flota marină!

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a declarat pentru sursa citată că Guvernul Boris Johnson lucrează îndeaproape cu Ucraina pentru a monitoriza situaţia din Donbas. „Marea Britanie şi aliaţii internaţionali sunt neclintiti în sprijinul nostru pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea sa teritorială”, a declarat respectivul.

Recent, Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra. Pretextul a fost reprezentat de „activităţile cu impact negativ” ale Moscovei. Britanicii sunt și ei deranjați de mobilizarea trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. „Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, în contextul preocupărilor profunde privind activităţi cu impact negativ, inclusiv intruziuni cibernetice, interferenţe în procese democratice şi acumularea de forţe militare în apropierea Ucrainei şi în regiunea Crimeea, anexată ilegal”, a anunţat instituţia într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să înceteze provocările şi să reducă tensiunile, în conformitate cu obligaţiile internaţionale – sir Philip Barton, secretar de stat în Ministerul de Externe.

Rusia răspunde criticilor: ample exerciții militare în Marea Neagră!

Marea Britanie vrea să trimită o adevărată flotă în Marea Neagră, iar Federația Rusă a ales să răspundă cum știe ea mai bine. Pe scurt, a declanșat ample exerciții militare în Marea Neagră!

„Nave ale Flotei Mării Negre efectuează trageri cu sisteme de artilerie, în cadrul verificărilor privind nivelul de pregătire”. Anunțul postat de Ministerul rus al Apărării pe site-ul propriu arată ce preț pune Moscova pe presiunile exercitate asupra sa. La exerciţiile din Marea Neagră participă fregata Amiral Makarov, distrugătoarele Graivoron şi Vishni Volochek, nava aerostatică Samum, nava antimine Ivan Golubeţ, vase de asalt, dar şi avioane şi elicoptere ale Flotei Mării Negre.

Intrarea navelor de război în Marea Neagră, condiții de acces

Convenţia de la Montreux (semnată în Elveţia, în 1936) stabileşte regulile prin care Turcia controlează strâmtorile Dardanele şi Bosfor. Totodată, limitează drastic accesul navelor militare ale statelor care nu au litoral la Marea Neagră. Actul precizează că navele de razboi ale statelor străine nu pot fi mai mari de 15.000 de tone şi nu pot sta mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.

Recent, după un dialog telefonic cu Vladimir Putin, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA renunță la planurile de a trimite două nave în Marea Neagră.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide