Merkel întoarce foaia: legi mai dure pentru imigranți. Noile reguli privind expulzarea

Merkel întoarce foaia: legi mai dure pentru imigranți. Noile reguli privind expulzarea
Publicat: 09/01/2016, 20:59

Merkel a declarat că propunerea, care va fi discutată cu coaliția și va avea nevoie de aprobarea parlamentului, va ajuta Germania să deporteze rapid agresorii recidiviști. „Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta să fie modificată. Este în interesul cetățenilor germani, dar și al refugiaților de aici”, a declarat Merkel, în fața membrilor de partid adunați la Mainz.

„Dacă oamenii acționează contrar legii… trebuie să suporte consecințele”, a spus Merkel.

Din rândul celor 31 de suspecți reținuți temporar pentru a da explicații cu privire la evenimentele din seara de Revelion, când mai multe femei au susținut că au fost agresate sexual de grupuri de imigranți pe străzile din Koln, 18 sunt solicitanți de azil.

Vineri, șeful poliției din Koln a demisionat, în urma criticilor legate de modul în care a gestionat situația tensionată din oraș.

Merkel a declarat că autoritățile locale nu trebuie să păstreze informațiile, ci să le facă publice, pentru a clarifica situația.

„Totul trebuie pus pe masă”, a declarat Merkel.

Propunerea lui Merkel vizează sporirea atribuțiilor poliției, care va putea realiza mai ușor verificări ale documentelor și vor putea expulza străinii care vor azil, dar au fost condamnați pentru diverse infracțiuni.

„Agresorii recidiviști, de exemplu, cei care fură sau atacă femei, vor suporta rigorile legii”, a declarat Merkel.

Merkel a refuzat în repetate rânduri să limiteze numărul imigranților care vin în Germania, dar propunerea CDU arată că „o continuare a fluxului curent va „sufoca” statul și societatea, chiar și într-o țară precum Germania, pe termen lung”, informează abcnews.go.com, care citează dpa news.

Până în prezent 379 de femei au depus plângeri cu privire la agresiuni sexuale suferite în noaptea de Revelion. Dintre cei 32 de suspecți identificați, 22 sunt solicitanți de azil.

Manifestație violentă a extremei drepte

Tensiunile sunt în creștere în Germania după incidentele din noaptea de Revelion din Koln. Astăzi, poliția din oraș a fost nevoită să folosească tunuri de apă pentru a dispersa un protest antiimigrație al extremei-drepte, după ce au avut loc confruntări cu participanții la o contramanifestație și forțele de ordine au fost vizate de sticle și petarde.

Deutsche Welle precizează că tunurile de apă au fost folosite după izbucnirea confruntărilor între protestatarii de extremă-dreapta și contramanifestanți.

Potrivit DPA, poliția din Koln a început să disperseze mitingul extremei-drepte după ce sticle și petarde au fost aruncate spre oficiali.

Protestul a fost organizat de mișcarea islamofobă Pegida și de o grupare extremistă locală, în urma agresiunilor sexuale care au vizat sute de femei în noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de bărbați ce păreau să fie imigranți nord-africani sau arabi.

Un jurnalist a fost rănit în timpul confruntărilor de sâmbătă, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției. Martorii au declarat că mai multe persoane au fost rănite, unele prezentând inclusiv tăieturi pe față.

Oficialii au precizat că aproximativ o jumătate dintre cele 1.700 de persoane care au participat la mitingul Pegida au fost implicate în violențe.

Aproximativ 1.300 de contramanifestanți s-au strâns de asemenea lângă principala gară din oraș, a adăugat poliția, care a mobilizat 1.700 de agenți în Koln cu ocazia protestelor de sâmbătă.

Gara este locul unde au avut loc agresiunile sexuale și furturile din noaptea de Revelion, care au înfuriat opinia publică și au alimentat dezbaterile pe tema imigrației.

Pegida susține că 3.000 de simpatizanți ai săi au participat la mitingul comun cu mișcarea extremistă Pro Koln. Unii manifestanți au afișat pancarte în care cereau demisia cancelarului german, Angela Merkel.(Ioana Bojan, Mediafax)

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari