Merkel vine cu lămuriri: Remarca privind cele 30 de zile pentru Brexit a fost pentru a sugera timpul scurt

Merkel vine cu lămuriri: Remarca privind cele 30 de zile pentru Brexit a fost pentru a sugera timpul scurt
Publicat: 23/08/2019, 08:43

„Am spus că ceea ce poate fi îndeplinit în doi sau trei ani poate fi îndeplinit și în 30 de zile. Mai bine spus, ar putea fi îndeplinit până la data de 31 octombrie”, a declarat Merkel.

„Nu este vorba de 30 de zile. Cele 30 de zile erau un exemplu pentru a evidenția timpul scurt, deoarece Marea Britanie dorește să iasă din UE în data de 31 octombrie”, a adăugat cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel sugerase, cu ocazia întrevederii cu Boris Joshnson, că s-ar putea încerca găsirea unei soluții pentru frontiera irlandeză în 30 de zile.

„Am spus că cel mai probabil vom găsi o soluție în doi ani. Dar am putea găsi una și în 30 de zile, de ce nu?”, a transmis Merkel.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că problema graniței dintre Irlanda și Irlanda de Nord trebuie rezolvată pentru a accepta Acordul Brexit negociat de predecesorul său, Theresa May.

În urma întâlnirii de miercuri cu cancelarul german, Johnson a transmis că Merkel i-a oferit 30 de zile pentru a veni cu o soluție privind frontiera irlandeză.

Președintele francez Emmanuel Macron a clarificat joi situația, în urma întâlnirii cu prim-ministrul britanic.

Președintele Franței a insistat că Acordul Brexit elaborat de Bruxelles cu Guvernul Theresa May nu va fi renegociat. Soluția pentru frontiera irlandeză „poate fi identificată doar în cadrul care a fost negociat, dar acest lucru nu se va putea întâmpla în 30 de zile”, a subliniat Macron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase