Mesajul fără echivoc al lui Vladimir Putin, după atacul din Siria. Măsura pe care președintele Rusiei anunță că o va lua imediat

Mesajul fără echivoc al lui Vladimir Putin, după atacul din Siria. Măsura pe care președintele Rusiei anunță că o va lua imediat
Publicat: 14/04/2018, 11:25

Putin a afirmat că va Rusia va cere reunirea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre „acțiunile agresive ale Statelor Unite și ale aliaților săi”.

„Rusia condamnă în cel mai serios mod atacul din Siria, unde personalul rus ajută guvernul legitim în lupta sa împotriva terorismului”, a precizat liderul de la Kremlin.

De asemenea, Putin a afirmat că escaladarea conflictului din Siria va produce efecte devastatoare asupra întregului sistem al relațiilor internaționale.

Președintele rus a atras atenția că bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie și Franța asupra unor obiective militare din Siria „vor înrăutăți catastrofa umanitară” din această țară.

„Atacul va aduce suferință populației pașnice, mai ales în contextul în care teroriștii au chinuit poporul sirian timp te șapte ani și va genera un nou val de refugiați. În plus, atacul va avea un efect distrugător asupra întregului sistem al relațiilor internaționale”, a subliniat președintele Rusiei.

Putin a adăugat că încă nu au fost prezentate dovezi că regimul condus de Bashar al-Assad a efectuat atacul chimic de săptămâna trecută din orașul Duma, care a servit drept „pretext” pentru atacul aliaților.

„Experții militari ruși nu au identificat niciun semn al folosirii clorinei sau a altor substanțe chimice. Niciun rezident nu a confirmat că a avut loc un astfel de atac”, a mai spus Putin.

SUA, Marea Britanie și Franța au lansat, sâmbătă dimineață, un atac cu rachete de croazieră în Siria, ca urmare a atacului chimic de săptămâna trecută de la periferia orașului Damasc. Rusia a anunțat că atacul nu va rămâne fără consecințe.