Mesajul președintelui Francois Hollande cu privire la Statul Islamic

Mesajul președintelui Francois Hollande cu privire la Statul Islamic
Publicat: 27/11/2015, 15:01

Președintele francez Francois Hollande a promis „solemn” vineri că va distruge rețeaua Stat Islamic, care a revendicat atentatele din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, în cadrul omagiului național adus victimelor, care s-a desfășurat vineri în Curtea Invalizilor de la Paris, relatează Reuters online.

„Vă primit solemn că Franța va face tot posibilul pentru a distruge armata fanaticilor care au comis aceste crime, că va acționa fără odihnă pentru a-și proteja copiii”, a spus președintele francez la Curtea Invalizilor din capitala franceză.

„Vă promit de asemenea că Franța va rămâne ea însăși, așa cum au iubit-o cei care au pierit și așa cum aceștia ar fi vrut ca ea să continue”, adăugat el.

„Au fost uciși pentru că reprezentau viața, au fost doborâți pentru că reprezentau Franța”, a susținut Hollande, adăugând că Franța va fi alături de victime: „După ce ne-am îngropat morții, va trebui să îi consolăm pe cei vii”.

Referindu-se la victimele atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris, șeful statului francez a spus că acestea „erau tinerețea Franței, tinerețea unui popor liber care iubea cultura” și că „muzica este cea care era insuportabilă pentru teroriști”. Francois Hollande a dat asigurări poporului său că din moemnt ce teroriștii „voiau să îngroape această bucurie în vacarmul bombelor lor”, Franța își va multiplica aceste cântece, concerte, francezii vor continua să meargă la stadion, pentru răspunde mai bine acestor atacatori.

„Ce vor teroriștii? Să ne despartă? Vor eșua, pentru că ei au cultul morții, dar noi avem dragostea de viață. Noi îl cunoaștem pe dușman. Est ura. Cea care a lovit la Bamako, la Tunis, la Paris. Este fanatismul, obscuratismul, cel al unui islam fără moralitate care neagă mesajul cărții sale sfinte”, a subliniat Hollande în cadrul discursului.

Președintele a spus că pentru a câștiga lupta împotriva Daesh, Franța poate conta pe militarii ei, pe polițiști, pe jandarmi, pe Parlament și „mai ales, pe fiecare francez”, pentru ca aceștia să adopte toate măsurile necesare apărarării țării.

„Vom duce această luptă până la final și o vom câștiga. (…) Nu ne vom schimba, vom fi uniți în ceea ce este esențial. Dacă am căuta un cuvânt pentru a califica acest elan, acest cuvânt există, este fraternitatea”, a precizat acesta.

Făcând referire la generația viitoare, Hollande a declarat că aceasta „va avea curajul să ia în propriile mâini viitorul națiunii franceze. „Libertartea nu cere să fie răzbunată, ci să fie deservită. Această generație va ști să dea dovadă de măreție, ea va trăi pe deplin în numele celor morți pe care îi plângem astăzi. Această generație a devenit chipul Franței”, a subliniat șeful statului francez.

Potrivit Le Figaro, aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonia care a avut loc vineri în Curtea Invalizilor de la Paris, pentru a duce un omagiu victimelor atentatelor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie. Numeroase persoane rănite în aceste atacuri au participat la eveniment. Numele victimelor, majoritatea cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost citite unul câte unul.

Membri ai Guvernului, adunărilor, instituțiilor, partidelor politice și reprezentanți ai societății civile și ai religiilor au fost prezenți la acest omagiu național. Printre personalitățile politice care au asistat la ceremonie, se numără Laurent Fabius, Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen, Christian Jacob, Bernard Cazeneuve, Alain Juppé, Anne Hidalgo, precum și primari ai arondismentelor parisiene, informează cotidianul Le Figaro.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"
Vaccinarea obligatorie devine lege. Asta devine noua normalitate? Măsura intră în vigoare în martie
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...