Mesajul președintelui Francois Hollande cu privire la Statul Islamic

Mesajul președintelui Francois Hollande cu privire la Statul Islamic
Publicat: 27/11/2015, 15:01

Președintele francez Francois Hollande a promis „solemn” vineri că va distruge rețeaua Stat Islamic, care a revendicat atentatele din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, în cadrul omagiului național adus victimelor, care s-a desfășurat vineri în Curtea Invalizilor de la Paris, relatează Reuters online.

„Vă primit solemn că Franța va face tot posibilul pentru a distruge armata fanaticilor care au comis aceste crime, că va acționa fără odihnă pentru a-și proteja copiii”, a spus președintele francez la Curtea Invalizilor din capitala franceză.

„Vă promit de asemenea că Franța va rămâne ea însăși, așa cum au iubit-o cei care au pierit și așa cum aceștia ar fi vrut ca ea să continue”, adăugat el.

„Au fost uciși pentru că reprezentau viața, au fost doborâți pentru că reprezentau Franța”, a susținut Hollande, adăugând că Franța va fi alături de victime: „După ce ne-am îngropat morții, va trebui să îi consolăm pe cei vii”.

Referindu-se la victimele atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris, șeful statului francez a spus că acestea „erau tinerețea Franței, tinerețea unui popor liber care iubea cultura” și că „muzica este cea care era insuportabilă pentru teroriști”. Francois Hollande a dat asigurări poporului său că din moemnt ce teroriștii „voiau să îngroape această bucurie în vacarmul bombelor lor”, Franța își va multiplica aceste cântece, concerte, francezii vor continua să meargă la stadion, pentru răspunde mai bine acestor atacatori.

„Ce vor teroriștii? Să ne despartă? Vor eșua, pentru că ei au cultul morții, dar noi avem dragostea de viață. Noi îl cunoaștem pe dușman. Est ura. Cea care a lovit la Bamako, la Tunis, la Paris. Este fanatismul, obscuratismul, cel al unui islam fără moralitate care neagă mesajul cărții sale sfinte”, a subliniat Hollande în cadrul discursului.

Președintele a spus că pentru a câștiga lupta împotriva Daesh, Franța poate conta pe militarii ei, pe polițiști, pe jandarmi, pe Parlament și „mai ales, pe fiecare francez”, pentru ca aceștia să adopte toate măsurile necesare apărarării țării.

„Vom duce această luptă până la final și o vom câștiga. (…) Nu ne vom schimba, vom fi uniți în ceea ce este esențial. Dacă am căuta un cuvânt pentru a califica acest elan, acest cuvânt există, este fraternitatea”, a precizat acesta.

Făcând referire la generația viitoare, Hollande a declarat că aceasta „va avea curajul să ia în propriile mâini viitorul națiunii franceze. „Libertartea nu cere să fie răzbunată, ci să fie deservită. Această generație va ști să dea dovadă de măreție, ea va trăi pe deplin în numele celor morți pe care îi plângem astăzi. Această generație a devenit chipul Franței”, a subliniat șeful statului francez.

Potrivit Le Figaro, aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonia care a avut loc vineri în Curtea Invalizilor de la Paris, pentru a duce un omagiu victimelor atentatelor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie. Numeroase persoane rănite în aceste atacuri au participat la eveniment. Numele victimelor, majoritatea cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost citite unul câte unul.

Membri ai Guvernului, adunărilor, instituțiilor, partidelor politice și reprezentanți ai societății civile și ai religiilor au fost prezenți la acest omagiu național. Printre personalitățile politice care au asistat la ceremonie, se numără Laurent Fabius, Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen, Christian Jacob, Bernard Cazeneuve, Alain Juppé, Anne Hidalgo, precum și primari ai arondismentelor parisiene, informează cotidianul Le Figaro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”