Michelle Obama, atac la Donald Trump: „Votați-l pe Joe Biden pentru a pune capăt haosului din ultimii patru ani” | VIDEO

Michelle Obama, atac la Donald Trump: „Votați-l pe Joe Biden pentru a pune capăt haosului din ultimii patru ani” | VIDEO
Michelle Obama, atac la Donald Trump: „Votați-l pe Joe Biden pentru a pune capăt haosului din ultimii patru ani” | VIDEO. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18/08/2020, 16:40

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a lansat un atac dur la adresa actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump, și a făcut apel la americani să îl voteze pe candidatul democrat Joe Biden în cadrul alegerilor prezidențiale din noiembrie, pentru a pune capăt haosului creat în timpul celor patru ani în care Trump a deținut funcția de președinte.

Într-un discurs susținut în prima seară a Convenției Democrate, Michelle Obama a declarat că republicanul Trump „a avut suficient timp pentru a demonstra că poate să facă ceva”, dar că acesta nu a reușit să demonstreze acest lucru într-o perioadă în care SUA se confruntă cu pandemia de COVID-19, cu o criză economică și cu tensiuni rasiale, informează Reuters.

„Ori de câte ori ne uităm la Casa Albă pentru a vedea un model sau o consolare sau orice fel de statornicie, vedem  haos, diviziune și o lipsă totală de empatie. Pur si simplu, el nu poate fi ceea ce ne trebuie nouă. Asta este. Dacă vă gândiți că situația nu poate deveni mai rea, credeți-mă că se poate. Și acest lucru se va întâmpla dacă nu facem o schimbare în cadrul acestor alegeri. Dacă vrem să terminăm cu acest haos, trebuie să votăm pentru Joe Biden ca și cum viețile noastre ar depinde de asta”, a spus ea, numindu-l pe Trump „președintele greșit” al SUA.

Michelle Obama: Trebuie să fim pregătiți să stăm la coadă pentru a putea vota

Abordarea dură a lui Michelle Obama, văzută des în sondaje drept una dintre cele mai populare figuri din Partidul Democrat, ar putea genera un soi de entuziasm în rândul alegătorilor, notează Reuters.

Convenția Democrată a debutat pe fondul îngrijorărilor cu privire la siguranța votului din noiembrie, din cauza pandemiei de COVID-19. Democrații au propus votul prin corespondență ca fiind o alternativă sigură, dar Donald Trump a susținut, fără dovezi, că această modalitate de a vota este expusă fraudării și a blocat un ajutor financiar pentru Serviciul Poștal al Statelor Unite, cu scopul de a limita votul prin corespondență, susține Reuters.

Michelle Obama a făcut referire și la această situație, spunând că acei candidați care nu pot câștiga alegerile în mod corect vor încerca întotdeauna să împiedice cetățenii să voteze.

„Trebuie să votăm în număr mare pentru Joe Biden, astfel încât să nu putem fi ignorați. Trebuie să ne luăm cu noi pantofii confortabili, să ne punem măștile, să ne luăm la noi mâncare, trebuie să fim dispuși să stăm la coadă chiar și o noapte întreagă dacă va fi nevoie”, a spus Michelle Obama.

Participanții la Convenția Democrată au făcut apel și la adoptarea unor măsuri împotriva rasismului și a utilizării excesive a forței de către Poliție, pe fondul protestelor declanșate la nivel național după moartea lui George Floyd.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice